Multijazyčný vývoj

Popri patlaní sa nad testovaním čítačky RSS Point 2 sa ešte autor zaoberá katalógom zdrojov a webom čítačky. Toľko PR, teraz postreh z práce nad týmto všetkým.
Samotná čítačka je predpripravená na ľahké lokalizovanie prostredia, nápovedy a designu úvodnej stránky. Príjemným riešením je detekcia nastavenia systému a podľa toho si čítačka zvolí jazyk (možno zmeniť).
Podobne sa správa aj katalóg FeedCat.net a bude tak vyzerať aj stránka čítačky. U webu je to podľa toho, čo pošle prehliadač ako jazykové preferencie (nakuknite do prehliadača, ako to máte nastavené – aspoň prídete na to, že je to príjemné pridať si tam kvôli takýmto webom viac jazykov a zoradiť ich). Bodaj by takto fungovali najmä weby písané iným písmom ako latinkou.
Srandovné je testovanie: ja čumím zo zvyku do slovenského RSS Pointu, klikám si po slovensky hovoriacom katalógu a stránke a Čechovi reportujem problémy :-)
Potom urobím screenshot anglického RSS Pointu, dopíšem popisky v slovenčine a asi sa v konečnej verzií zjavia aj v angline a češtine.
Dosť veľa očakávam od anglickej verzie čítačky – fakt som zvedavý ako si poradí s anglofónami :-) Zatiaľ verím, že dobre. Pokiaľ sa „zvonku“ objaví čo i len päť násobok terajšieho počtu CZ/SK používateľov, tak to bude skromný odhad.
Priznávam, že práve tento faktor je v mojej zvedavosti asi najvyšší.

Môže sa Vám ešte páčiť...