Prínos informatizácie v štátnej správe

Dnešný stav: výmena občianskeho kvôli zmene trvalého pobytu v trvaní 5 hodín. Pani preťukávala údaje z papierov, ktoré som chvíľu predtým vypĺňal pričom vedela „všetko“, čo na nich bolo, z obrazovky. Napriek tomu som musel mať 3 mesiace starý výpis z katastra (prečo by to „tam“ v počítači mali mať priamo, že?). Že ľudia čakajú? No a? Veď im zaviedli nový počítačový systém a tak to musí byť horšie.
Ak budem mať náladu napíšem čosi o včerajšku, niečo k plánom informatizácie štátnej správy na Slovensku. Ale asi nenapíšem. Bolia ma nohy.

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. azure píše:

    Nestras, buduci rok ma caka vymena obcianskeho!!

  2. rony píše:

    bububu :-(

  3. morka píše:

    robim admina na jednom nemenovanom danovom urade. o papierovani a byrokracii by som ti vedel povedat svoje. to bud rad, ze si to vybavil za 5 hodin :-)

  4. dusoft píše:

    morka: to sa nie je cim chvalit.
    rony: citam prave minervu – ten dokument o planoch v informatizacii a rozvoji internetu a je to bieda. bude mat k tomu viac komentarov na blogu zajtra, zatial odporucam petra kupcika. ten uz to presiel.

  5. rony píše:

    [4] no ja som prave vcera na tej minerve bol. treba na to nazerat asi z viacerych uhlov. najcastejsie ma napada prirovnanie: nesnazit sa mat velke oci, nenahanat viac zajacov naraz. za najuplnenajpodstatnejsie podkladam BIFO. To je taky fundament – asi na to povies, ze aj tak je to poziadavka EU ;-) ale trebars uz nasledny krok – obcianske preukazy s chipom za taku „blbinu“ nepovazujem. Ma to iste zamery, treba ich len v kontexte rozpoctu vlady pochopit. Dalsia vec je, ze toto su „plany vlady“, napr. parlament v tom zainteresovany nie je. treba len pozorovat ;-)

  6. rony píše:

    [4] ad Kupcik, on si vsimol trosku ine body ako zasa ja :-)
    Internet pre vsetkych: mozno niektorym nedoslo aky je zamer navrhu – tiez by som „neposkytoval“ nikomu taketo vyhody ale ten zamer je kdesi hlbsie, da sa na to dojst, je to tak trosku vychcanost ale da sa povedat „proti spolocnemu nepriatelovi“ ;-)
    Povazujem tie akcne plany za dost dobre na to, aby sa nimi oplatilo zaoberat. Ale mozno len robim propagaciu predcasne, zatial ide iba o papierove plany :-)

  7. bsa píše:

    ad [5]
    áno BIFO a napr. aj konsolidácia registrov.
    Ono sú aj iné zaujímavé veci, napríklad legislatívny tok. Alebo taká problematika okolo poskytnutia standalone verzie jaspi pre miestnu samosprávu :)
    Treba sa spýtať čo trápi ľudí a jeden sa nestačí čudovať, že kde my ajtíčkari vidíme „no problem“ ľudia vidia big problem. Svet je inde ako naše počítače.