Acrylic – bitmap či vektor alebo oboje?

AcrylicS podobným konceptom som sa stretol už pred viac ako piatimi rokmi pri laškovaní pomedzi vektorovými a bitmapovými editormi. A tentoraz si tento koncept prisvojil Microsoft ako píše binární světlo (inak zamerané skôr na bitmapy ako fotografický weblog).
Beta Acrylicu má 80 megabajtov a zo zipu vybalené MSI šlo inštalovať priamočiaro (rozumej microsofťácky na nepočítane klepnutí na Next). Presypať 80 mega už trvalo pár desiatok sekúnd a opäť obligátne Finish s veľkou vážkou.
Bohužiaľ je program mierne povedané lenivý :-) Hrubá čiara striekaná na wallpaper o rozmeroch môjho LCD sa zjavovala so znateľným oneskorením.
Vo všeobecnosti asi nespoznáte na prvý pohľad rozdiel od bežného bitmapového editora, no až potreba „posunúť“ tú dengľavo nakreslenú čiaru Vám naznačí možnosti kombinácie bitmapovej logiky s vektorovou. Acrylic je už v štádiu BETA, takže či bude svižnejší sa môžeme hádať koľko chceme ale tak alebo onak…
PS: keď to náhodou MS nevzdá, možno iniciatívne budem mať konečne možnosť niečo od nich kúpiť okrem obligátneho OS. Pokiaľ si nebudú dúfať s cenou podobnou Photoshopu ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...