Gmail a Email2005 Seznamu

seznamIvo zverejnil betu nového simulátora e-mailu Seznamu. Inšpirácia viac než istá, že? Seznam sa prakticky ani nehrá na „vlastný“ vývoj a obšľahli design gmailu.
Porovnaním s webovým simulátorom e-mailu u Centrum mi je však viac sympatický webmail Seznamu. Tradične rozlíši majiteľa konta zo Slovenska a ponúkne slovenské popisky.
Popisu webmailu Seznamu sa vzdávam – nájdite si akýkoľvek popis Gmailu ;-)
Hodnotenie:
Gmail *****
Seznam ****
Centrum ***
Prečo? Gmail a Seznam neotravujú príliš členitou aplikáciou. Centru nemožno vyčítať nič no aplikácia je až príliš bohatá a pritom to možno nikto ani neocení. Vadia mi takmer všetky „prídavky“ vrátane okienok so správami webov z rodiny. Seznam aj Gmail sú praktický rovnaké pričom Seznam trebárs ponúka pár vychytávok, ktoré v Gmaili nenájdete. Pre bežné používanie pošty vidím ako najpoužiteľnejšie teda Seznam a Gmail. Seznamu musím dať hviezdičku preč z jednoduchého dôvodu: kebyže nie je Gmail, nevznikne žiadny takýto komfortný webmail. Gmail by si zaslúžil miesto sivých hviezdičiek asi celú galaxiu.
Aj keď je Seznam Email skoro kópia Gmailu bude určite tu NAJLEPŠÍ. Škoda, že Ivo nechce zruinovať slovenskú internetovú blamáž „azeť“ a nahradiť to svojimi produktami.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. Piki píše:

    Azet je blamáž? Niešo mi asi unikol. V posledných pár dňoch sa mi v refereroch začal zhusta objavovať azet. Nie je o nich niekde niečo popísané?

  2. Piki píše:

    Tak som sa bol pozrieť do svojej starej schránky na sezname. To, že je schránky opäť použiteľná je úplne jedno, pretože je to jednoznačne za hranicou inšpirácie. Ak toto seznamu prejde, budú nastavené nové mantinely v krádežiach dizajnu a vôbec ale vôbce sa mi to nepáči.

  3. OttY píše:

    No, osobne nie som si isty, do akej miery zoraduje seznam maily podla threadu. Ja som si poslal jednu reply avsak na inu adresu ako bolo adresa povodne odosielatela a mail bol iba v priecinku Odoslane. Takze pre mna nepouzitelne. Neviem si predstavit, aby som bez threadu sledoval konfery s dennym obratom vyse stovky mailov. Takze seznam pre mna je vzhladom ala Gmail blizsi ako centrum, avsak je to stale len seznam. Navyse si z SK mobil. sieti schranku na 2 GB nezvacsim :-)

  4. rony píše:

    [1] napisal by som hanba ale vcera som mal vypadok gramatiky (n alebo m) ;-) Nic ma nepresvedci o tom, ze Azet je najhorsia spodina slovenskeho internetu. Tento nazor som ziskal pred par rokmi a nehodlam ho menit ;-) Nepopieram, ze nesuvisi s uspechom aky Azet vseobecne medzi ludmi ma.
    [2] ja som si povedal, ze nebudem posudzovat inspiraciu ale ohranicim posudzovanie na „tunajsie pomery“. No a tu je to vdaka gmailu vlastne tak, ze seznam je najlepsi ;-) Nepopieram, ze gmail je JEDINY webovy simulator e-mailu (a simulator vyslovujem s maximalnym DESPEKTOM), ktory som schopny vdaka svojej antipatii pouzivat. Antipatiu k webmailom mam odpociatkov, kedy si ich programatori vzdy maximalne svojsky vykladaju iste zvyklosti pri komunikacii postovych systemov. Hovorim to s vedomim, ze takto si to vykladaju aj autori a administratori systemov ako je Lotus Notes.
    [3] Thready ma az tak netrapia – celkovy dojem vitazi a tam stavil seznam na dobru kartu. Kto nie je schopny pouzivat gmail, ma seznam ako lepsie riesenie. Centrum je podla mna farebny cirkus. Sposob aktivacie NEHODNOTIM. Posledna veta prispevku jasne zdoraznuje: bodaj by Ivo obsadil slovensky trh priamo.

  5. OttY píše:

    Osobne mám tiež AZet v päte. Je to prefláknutá firma. Mám podobný názor ako rony. Ako príklad postačí príklad z minulosti, keď niekto publikoval bezpečnostnú chybu ich systému. Miesto poďakovania sa mu začali vyhrážať súdmi a čo ja viem čí ešte. Obyčajní chrapúni.