Nebuďte prasata a píšte správne Subject

Drvivá väčšina ľudí považuje Predmet v e-mailových správach ako zbytočnú bytokraciu a nepraktickú vec. Odvažujem sa tvrdiť, že je to nedostatkom vcítenia sa do kože príjemcov ich správ.
Návodov ako by sa malo komunikovať elektronickými cestami je dostatok a napriek tomu sa stretávam s nič nehovoriacimi Subjectami správ.
Veľmi často k všeobecnému bordelu prispievajú aj nezmyselné nastavenia antivirových systémov, ktoré do Subjektu vkladajú nezmysly typu [Prekontrolovane antivirom] a iné hovadiny, ktoré majú platnosť iba tých pár sekúnd, kým správa po prežuvaní antivirom neopustí samotný server.
Pre Subject platí vo väčšine všetko to, čo platí pre titulky článkov, spotov na weblogoch. Stručné, výstižné, zaraditeľné, čo najmenej všeobecné. S výskytom kľúčových slov.
Asi nepoviem nič výnimočné ale najväčší diel v mailoch majú správy začínajúce na FW: alebo iné bastardické odvodeniny. Skúste pri preposielaní zvážiť aj úpravu Subjectu preposielanej správy (o tele správy už ani nehovoriac).
Vždy platí: aj keď je poslať mail také jednoduché, neoprávňuje vás to myslieť si, že aj ich spracovávanie u adresáta je také isté. Vážte si adresáta vášho e-mailu a nekomplikujte mu svojou blbou pohodlnosťou život.

Môže sa Vám ešte páčiť...