Film: Vojna svetov

Hneď na začiatku chcem pozdraviť obsedantného neurotika o dve sedadlá vľavo, ktorý si do kina zrejme pravideľne bráva aj svoju hračku. Guličkové pero. S kadenciou 120 za minútu ho vypínal a zapínal. Najviac ma nadchol, že s tým nedokázal prestať ani po upozornení. Tak si „zaklikal“ aspoň pri výbuchoch. Hňup, ktorého neprekonajú ani partie žerúce všade okolo čokoľvek počnúc senom končiac pomyjami. Ale asi máme všetci nejaké zlozvyky, tak ho nevysali votrelci.
Vojna svetov je aj napriek účasti Toma Cruisa pekné sci-fi. Dejová zápletka je PRIAMOČIARA a odmyslieť si katastrofické scény išlo by o typicku road movie. Oplatí sa tam ísť všetkým obdivovateľom „votreleckej“ techniky.
Veľmi ma sklamalo dievčatko Dakota Fanning. Nepostrehol som totiž či jej postava trpela nejakou psychickou neurózou (bola tam spomínaná klaustrofóbia ale nie hystéria). Jej prejav bol čisto hysterický a rušivý. Polopatistické zakrývanie očí jej otcom pripadalo v kontexte so scénou zbytočné. Možno sa mýlim ale mňa jej postava rušila. Kým v MI2 išlo o PR film Toma Cruisa, tu to bola tiež jediná megahviezda a inak samé masy :-)
Dosť dobre bolo naznačené, čo by znamenal výpadok všetkých našich zdrojov (elektrické obvody).
V závere a rozuzlení mi akosi chýbalo niekoľko scén a film skončil bez nich aj keď s vysvetlením (ku ktorému by sa tie scény veru hodili).
Odporúčanie: môžete ísť, ale nič sa nestane pokiaľ počkáte na menej plné kino.
Spozorované výrobky: Nokia, Mazda, Hummer (ten naozaj neprehliadnete)…

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. OttY píše:

    videl som to vo štvrtok a plne súhlasím. Síce v mojom publiku žiadní obsedantní rušitelia neboli, ale Dakota pôsobila rušivo aj na mňa. Tiež som mal pocit, že ide o histerku. Ak by mala klaustrofóbiu, tak začne jačať pri nastupovaní do auta a nie pri sledovaní udalostí mimo vozidla.
    Záver mi bol tiež akosi neukončený. Neviem či začiatok pádu votrelcov bol ten výbuch granátu v jednej lodi, ktorým sa spustila akási reťazová reakcia, alebo si votrelci proste šňupli náš vzduch, keď boli na outdoorovom výlete v pivnici. :-)

  2. rony píše:

    ja by som tu chudakom citatelom moc neprezradzal.

  3. alian píše:

    pssst… sa na to chystam cez tyzden, tak ma nechajte prekvapit ;)