Podali ste tento rok priznanie k dani z nehnuteľnosti?

BratislavaTak Vás iste „poteší“ informácia o ďalšej zmene: správu dane z nehnuteľnosti preberie od miestnych úradov „centrála“. V Bratislave to znamená, že kým museli všetci podať priznanie „len“ začiatkom tohto roka, pravdepodobne už o pár mesiacov nás to čaká znova.
Veríte, že si tú agendu pošle štátna správa svojimi cestami alebo veríte, že na to použijú naše nohy?
Podľa toho, čo tvrdia miestne úrady, daň z nehnuteľnosti podalo až 95 percent ľudí.
Tak isto ako aj mne sa Vám marí, že nestačili len nedávne zmeny v správe dane z nehnuteľnosti ledva staré pár mesiacov? Že opäť budete musieť naklusať a trápiť sa s tlačivami, ktoré budú – samozrejme, ako inak – inak „vykoumané“?
Samozrejme toto nie sú všetky možné „trápenia“: platíte elektrinu? Všimli ste si, že variabilný symbol platby je každý mesiac iný? Viete jediný dôvod pre ktorý by to -muselo- byť práve takto, keď všetky moderné spoločnosti, ktorým platíte pravidelné poplatky už používajú rozumnejší variabilný symbol priamo priradený platiteľovi? Myslíte si ako ja, že SIPO (či dokonca platenie „cez poštu“) je v dnešnej dobe internet bankingu tak trochu zastaralý spôsob platenia?
Pokiaľ ešte nemáte nehnuteľnosť, tak si k tomu budúcemu šťastiu vlastnenia „svojho“ pripočítajte aj pravideľne strávených niekoľko dní svojho života obetovaného takému milému koníkovi – míhaha!

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. dusoft píše:

    pekne, pekne. triafas klinec po hlavicke. alebo byrokraciu pastou do tvare?