Futbalista a Lasange

Posledne som sa dotkol WikiLeaks a dnes tu mám veľmi podobný prípad. Akýsi fotbalista vyhlásil, že ľudia majú potrestať banky a vybrať si svoje peniaze.
Leuven, Belgicko


Zaujímavé je kto a ako na to reagoval: veľké hlavy a napadli škôlkárskymi vyhláseniami fotbalistu.
Ono je to veľmi podobné tomu ako sa reaguje a čo sa podniká proti WikiLeaks. Používa sa systém z čias veľkého rozmachu mafie v U.S.A., kedy sa mafiánom darilo dokazovať všeličo len nie to čím sa zaoberali. A tak našili na jedného neplatenie daní a to je trestný čin s trestom ekvivalentným tomu, za čo by mal byť odsúdený, keby sa to podarilo dokázať.
Tento mechanizmus „zástupného“ trestania sa akosi udomácnil. Keď sa niekomu nepáčim v článku, tak v komentári sa pokúsi o moju psychoanalýzu a poďme ho ma podozrievať zo všeličoho, len preto, že argumentácia na úrovni je nedostihnuteľná.
Takže Lasangeho zatiaľ jediný trestný čin je smiešna súlož bez kondómu. Nemôžeme sa ani smiať ale je to tak.
Vráťme sa k tým bankám. Ono zasa nie je metóda paniky a výberov nič nové a banky z podstaty fungujú presne ako teleoperátori. Skúsme si naraz všetci, čo máme mobil NARAZ skúsiť kamsi zavolať… Vlastne nemusíme ani všetci, stačilo by aby sme všetci začali odrazu volať 2x viac.
Začať by sme však pri argumentácii na ochranu svojho biznisu mali začať tým, že nebudeme reagovať na fotbalistu. Proste nie príliš cielene zverejníme svoje čísla, len tak prednesieme, že to a hento, sme silní, chránení a tak onak.
Povedzme, že niektorí veľkomanažéri majú príliš rapotavé ústa a mohli by sa občas poradiť so svojim krízovým tímom :)

Môže sa Vám ešte páčiť...