Firefoxu funguje Back z cache

Skúsil som malý test. Načítaval som postupne do jednej záložky stránky z čítačky aby sa mi vytvorila história stránok.
Potom som vypol pripojenie na internet (voľbou vo firewalli, odpojením kábla a pod.). Potom som stláčal tlačítko Back z tlačítkovej lišty prehliadača.
S podivom sa mi stránky postupne otvárali a teda neplatí tvrdenie, že ich Firefox otvára online. Keďže sa mi objavili na obrazovke, musel ich natiahnuť z lokálneho zdroja a nie online.
Myslíte si tak, ako aj ja, že Firefox zrejme rozpoznáva či je daná URL dostupná a pokiaľ je, tak ju načíta znovu?
V tom prípade „vsjo jasno“, Firefoxu nič nebráni v modifikácií jeho správania pri stlačení tlačítka Back, pokiaľ to niekto naozaj potrebuje :-)
Týmto nepokladám deklarované mínus tohto prehliadača za relevantný nedostatok.

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. maskot píše:

    Aku verziu si skusal?

  2. rony píše:

    som poctivejsi z poctivych, cize ked sa mi zobrazi v nastrojovej liste cervena ikonka, updatujem ;-) Posledna platna verzia. Na bety neverim od doby 1.0 PR

  3. Jamesek píše:

    Takisto overene pri upravach na webu .. nahral jsem nove stranky, kliknul na link kde se v novunacteni zmena projevila, pri kliknuti na back (kdy uz byla nova verze na netu) se objevil zase stary obsah .. ;)

  4. Jozef Izso píše:

    Firefox vie pracovať Offline a teda podporu by mal mať zabudovanú. Problém bude v tom overovaní, či je stránka dostupná. Ale Opera je v tomto skutočne rýchlejšia, aj keď niekedy to nie je najlepšie riešenie (často sa mi stávalo, že Opera nenatiahla všetky obrázky a potom ich tvrdohlavo nechcela stiahnuť a brala ich z cache).
    A teším sa, že FX 1.5/2.0 toto bude mať vyriešené (FX má preload stránok a teda býva rýchlejšie surfovanie „dopredu“ ako dozadu ;-)).
    Keď sme pri Opere: vie niekto, ako ju donútiť zobrazovať Bookmarks vo vlastnom poradí a nie podľa zobradenia niektorého zo stĺpcov???

  5. dusoft píše:

    Nie je to ale treba nejako nastavit v nastaveniach?
    lebo mne to ked som naposledy skusal nefungovalo.

  6. rony píše:

    [5] nicoho takeho nie som si vedomy ;-)