Sedemdesiat percent áut sú nástroje skazy

Prejazdy cez bratislavské mosty sa nasledujúce tri mesiace zmenia na hokejové ihriská. Neriadených pukov na nich je až sedemdesiat percent. Prečo si nevymenia gumy? Vysokoškoláci ako opovrhovaná vrstva si iba spolovice vymenia gumy, ale paradoxne sú najpočetnejší. Podnikatelia ich síce predbiehajú (60%) ale ktorý ….. by jazdil na kamióne s letnými, že? Čo horšie, aj keď som videl zimné aj kus za tisícku, tak si zrejme tie najhoršie vozy – desaťročné golfy, škodovky – neužijú. Ich majiteľmi sú totiž nevzdelaní a tým pádom neochotne neohľaduplní ľudia, mysliaci si, že zimné treba najmä na výpravu autom na hrebene Tatier. A tí ostatní, síce rozumnejší? Tým sa „nič nestane“ lebo „dajú si pozor“ alebo „budú menej jazdiť“.
V zime sa jazdí v šere, polotme a tme. To samotné prispieva k zhoršeniu reakcií. Včera som chvíľu šiel za maníkom, ktorému nesvietili poriadne svetlá a naozaj som sa presvedčil, že je to pre mňa hodne nepríjemné reagovať na jeho jazdu.
Prečo som ako nováčik ani neuvažoval o celozimnom jazdení na letných? To robíte, vy väčšina len preto, že je to „kopec peňazí“ alebo nasadenie zimných znižuje ego a skracuje penis?
Čítajte: weblogy.sk a weblogy.cz – je problém niekde inde?

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. azure píše:

    minule som videla feliciu, ktoru si jej „starostlivy“ majitel upravil tym sposobom, ze zadne svetla prelepil bielou nepriesvitnou foliou do ktorej vyrezal kruzky a obdlznicky, takze to zrejme podla neho posobilo cool. akurat, ze to bolo horsie viditelne.

  2. Kozo píše:

    Podla mojjich skromnych zisteni, ked vidim z dialky svetla auta tak, ze ich ledva vidim, tak na 90% je to stara skodovka. Maju velmi mizerne vyriesene svetla. A potom sa clovek pri znizenej viditelnosti nestiha cudovat.

  3. rony píše:

    podla toho, co vidim ja: vodic, ktory si povie, aaa idem do tesca, naco palit svetlo – vacsinou Renault ten divny, neviem meno. Potom manik v 10 rocnom sedane v cene do 100 tisic. No a nakoniec orgasticki lavopruzni skodovkari, co im motor vypluva chrchle, ked ma predbiehaju :-)