Skapal mi drak

Teda presnejšie, je-bola to ona. Dracana. Kúpená v eufórií z nového bývania. Vyštudované návyky, potreby, termíny kŕmenia.
Pred časom začala pĺznuť. Trochu viac ako predošlú jeseň. Ale ja som tomu neprikladal dôležitosť.
Až jej jedna hlavička vypĺzla úplne a musel som ju nakoniec celú amputovať. Tešil som sa, že ešte jej zostali dve.
Lenže dnes, už po amputácií druhej hlavy toť nedávno, som už musel skonštatovať, že tá posledná najväčšia je len pár trsov a je po nej. Zostane mi po nej iba jej miska, kam som jej nalieval vodu.
Keď som ju kupoval, vedel som o nej, že vydrží veľa. Je nenáročná a pritom dračica. Napriek tomu nevydržala.
Dracanea. Moja prvá obeť.

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. dmiba píše:

    A ja som si myslel, ze tato burina domaca je nezmar. Amputoval som ju a klonoval touto amputaciou doma, v praci, pricom amputovany kus mi zelena v praci uz druhy rok s korenami vo vode?
    Ak tento kvet zvadne u niekoho, kto ho primerane polieva, tak potom neviem, neviem. Hladaj v pode cervy, atomovu elektraren poblizku, nejakeho travica, manzelku pripadne svokru testujucu novu prisadu do tvojho jedla.
    V tvojom pripade pokial ma pamat neklame ta posledna moznost odpada. Oni to aj tak najprv otestuju na rybickach, kanarikoch, psoch a pod..

  2. rony píše:

    Ja som to kupil uz hotove, takze neviem co a ako. Bol som ubezpeceny, ze vydrzi a staci polievat. Ale mozno som to prehnal s polievanim. V navode bolo, ze raz za tyzden v lete, raz za dva v zime. Ale kolko to nepovedali ;-)

  3. HoP píše:

    haha, nezmar prej :-)) To sem si taky myslel, až do doby, než nám doma odešly čtyři dracény v řadě…