Obchodné reťazce a uvádzanie cien výrobkov

Je uz nechvalne známe, ako sa snažia obchodné reťazce prinutit zakaznika ku kupe tovaru…2.12.2002


Tak som sa vcera objavil v petrzalskom Carrefoure a na vlastne oci zazil nehorazne odrbkavanie zakaznika uvadzanim cien akcii.
Uz dlhsiu dobu je to znamy fakt, avsak moji znami mi vacsinou reportovali zalezitosti, kde rozdiel ceny uvedeny na pulte a nauctovany bol niekolkokorunovy.
Tentoraz to ale predci uplne vsetko. Predstavte si, ze v kosi s velkym napisom Cizmy za sumu pod 1000, konkretne tam bola suma tusim 980 Sk najdete damske cizmy a ostanete v pomykove, pretoze ocakavate, ze naozaj tolko aj stoja. Pokial by som postupoval tradicne – pacia sa mi (pozor: nie mne, to je len slovny obrat), vyskusam, hodim do vozika a idem dalej, tak sa mozno zbadam az doma.
Pre istotu ale uz odskusam cenu (na cizmach visi cenovka na 1500 Sk ale clovek predpoklada, ze ide o znizenie cien) na tom zazraku na stene. Ten tvrdi, ze je to naozaj 1500 korun. Pre istotu sa teda spytam okoloiducej obsluhy, co je spravna cena. Teta odskusala na tom istom stroji cenu a vraj 1500. Moja logicka otazka znie: Lenze potom to tu, v tom kosi nema co robit. Zazracna odpoved: ja za to nemozem, ja som tu iba zamestnana…
Skvele…
Vsimli ste si inak, ze fotenie je uz zakazane? Verte tomu, ze to nie je ziadny zaujimavy dovod. Je to prave kvoli tomuto. Pred casom som totiz mal mensie vystupenie v obchodnom dome Tesco, fotil som medzi regalmi a pri odchode von na parkovisku nastupila jednotka rychleho nasadenia a pozadovala, aby som vybral film z mojho digitalu, ale to je uz ina story… zaver bol ten, ze pani pochopili, ze ked nechcu, aby som fotil, tak musia mat na vchode taku nalepku s prekrizenym fotakom – ked som im to navrhol s poukazanim, ze aj banky to maju, tak odpovedali, ze u nich to je predsa samozrejmy default, ze su dolezitejsi ako banky – preto je u nich default zakaz fotit. Na dalsi tyzden tam uz ale tie nalepky boli. Hihi..

Môže sa Vám ešte páčiť...