Skvelá Opera komunita

Predstavte si, že na území *nehybného* nepriateľa nájdete niečo *pružnejšie.* A aj keď to nie je zrovna myslenie, môže to byť celá komunita Opery.
Práve o operácku komunitu mi ide. Jej stránky sú vyvedené v síce fádnejšom (žiadny výtvarný skvost), no zato poučnom prevedení *fluidného návrhu layoutu.*
Samozrejme sú tu aj omnoho zaujímavejšie rozloženia stránok, ktorých výtvarná stránka je mierne zaujímavejšia: Mad Season som už spomínal…
Ľahkým krokom *od natvrdnutosti, k pružnosti* by mohol byť kompromis vo forme rozhýbania pôvodne pevného layoutu pár drobnými zásahmi: Overture21 si predstavte ako pevný. Jednoduchým pretiahnutím titulky doľava a doprava (donekonečna) sa z titulky stane to, čo má titulka byť. No a dvojstĺpec snáď nikomu nečiní problém… Tip ako obmedziť naťahovanie riadkov textu si zoberte od komunity Opery :-)
Lenže! Vy môžete byť ďaleko lepší, a navystrájať neskutočné kúsky. Počul som, že s obrázkami sa vraj nič nedá robiť. *Tak poďme riešiť obrázky!* Design Deconstruct by o tom vedel rozprávať. Vy viete čítať zdrojáky? Tak lúsknite tú fintu, ktorá sa udeje s obrázkom, keď zmenšíte šírku okna pod hranicu, kedy by ste očakávali „vytečenie“ obrázku z layoutu?
Prečo ešte robiť primitívne weby v 21. storočí?

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. dusoft píše:

    Design Deconstruct: velmi pekna vec a plus bod u mna za jednoduchost riesenia. Skoda len, ze zmensovanie obrazku ho deformuje, ale to je uz vec prehliadacov, ktore mohli nieco ako bilinearnu zmenu velkosti zakomponovat uz davno.

  2. Andy píše:

    Can someone translate the above post into English please? I’m curious as to what it says. Thanks.

  3. rony píše:

    [2] This article is about fixed and fluid layouts. All links are examples of nice layouts.

  4. Andy píše:

    Rony,
    Thanks. I’m one of four people in charge of Design Deconstruct. Thanks for the mention.

  5. dusoft píše:

    Rony, you certainly have lot of visitors going to Deconstruct.