Four Things: ako dnes vyzerajú

Je úžasné vysledovať zmutovanie pravidiel, ktoré odovzdávaním z očí do očí pozmeňujú veci, ktoré by sa nikdy meniť vlastne nemuseli a predsa mutujú do rôznych podôb.
Ponajprv bola taká malá prosba: nazvite svoj príspevok s využitím slov *Four things čtyři věci štyri veci*. Spomínam si, že už po pár dňoch ľudová pretvorivosť poriešila aj túto jasnú explicitnú prosbu :-)
V CZ/SK to začalo u Jirku otázkou či to k nám príde a vzápätí už zverejňoval CZ/SK koreň, v ktorom som sa nachádzal aj ja. Preto som už pri zrode dovliekol Four thing na Slovensko.
Zámerne som nemenoval nikoho z blogsme pretože rozbujačenie v tomto médiu veľmi jasne ukazovalo na malígne sklony k neočakávaným mutáciám.
Dnes som sa dopracoval k zmutovanému tvoru na blog.sme, oneskorenej čerstvej vetvičke, ktorá skape na neadresné odkázanie ďalším pokračovateľom a určujem toho, čo ma určil tou najtajomnejšou formou, ktorú máme radi pretože neexistuje ani možnosť domyslenia si.

Môže sa Vám ešte páčiť...

10 komentárov

  1. jej bývalý píše:

    ehm… na blog.sme som Štyri veci zavliekol ja, v (naivnom) domnení, že tvorivosť su začne uberať spôsobom rešpektujúcim pravidlá.
    Aj tak je zaujímavé ako reťaz zmutovala na nepoznanie.

  2. Bystro píše:

    Offtopic: Hm, ja krutim hlavou nad tymi reklamami na blogoch sme :)) To im nevadi?…

  3. Piki píše:

    [2] Môj komentár by komentoval erupciu na slnku, tak som si ho scenzúroval sám.

  4. dusoft píše:

    Akymi reklamami? Aha, Adblock, uz dva roky ziadne reklamy.
    PS Mutacia je nechutna (dodrbanie slovenciny na blvanie).

  5. rony píše:

    ja to ani velmi nekritizujem ;-) ono je to vlastne sucastou takejto hry, ze casom sa rozplynie.
    poznate ten vtip o trpaslikoch ako sleduju snehulienku ale nedociahnu na okno, tak sa postavia na seba a ten hore nadol odovzdava info, co sa deje? :)

  6. dusoft píše:

    inak som mal zamer vytvorit pavuka 4things memu na slovensku, ale neviem, ci by som toto mohol brat ako pokracovanie

  7. rony píše:

    cast pavuka som robil v delicious ale prestalo ma to bavit po prvej stovke :)

  8. rony píše:

    [2] Bystro: blbi blbeckovia sa tlacia pisat sprostosti na blogsme a stado ako take vlastne tlaci obsah do priemernosti tonami basniciek, ktore pise do suflika vacsina z nas, kvantami bezcennych uvah davaju nakoniec zabrat tym, pre ktorych by takyto projekt mal byt odrazom k uznaniu. Je to tam tazsie ako riesenie vlastnymi silami. A spusta nahodnych navstevnikov este viac priklincovava projekt skor k „dalsiemu“ priestoru pre prejavy slovnych exhibicionistov a „zabijamcasvkancli“ diskusiami ;-)
    to je najlepsia platforma pre reklamu pretoze ked uz z projektu tazko vykukaju ti naozaj lepsi autori, ktorych by mohli nasosat aj v sme aj citatelia sa vytracaju ;-)
    ale to su stare zname veci a blogsme zije svojim svojskym zivotom, kedy mlciaca vacsina chrli stovky nezaraditelnych clankov, halasna mensina sa snazi o ideologicku demagogiu pred nesurodym publikom a folklor obstaravaju bojovnici za demokraciu, ludske prava a zamienaju si komercnu firmu s verejnou sluzbou statu :-)

  9. ZZ píše:

    ehm… pokial viem, tak na smecko styri veci dovliekol Kozo, ktoremu si to pingol ty.

  10. XThom píše:

    Ked sa tu uz keca o zavleceni four things na sme, tak sa da povedat, ze tych ciest bolo viacero a podaktore zavlecenia sa udiali aj v takmer rovnakom case. Mne sa ale nepaci, ako ti blogeri k tejto hre pristupuju. I ked to oznacuju ako four things, uz to imho nie je ono. Pravidla maju absolutne v pazi. Kdezto (my/ti), ktori patrili medzi prvych, poctivo odkazovali na zdroje a na Jirku Buresa, dnesna mladez sa sprava uz uplne inak. Ale co.. sak pohoda :) Kazdy je si strojcom svojej vedomosti ;)
    Ale [8] nema chybu :D