BAJT: Počítačová príloha SME

Kúpil som si SME. Vyzerali hrubo. Ako normálne kapitalistické noviny. Plné stránok, plné vypadávajúcich farebných príloh. Proste normálne noviny. U nás to bola iba predveľkonočná verzia.
Tak som prvýkrát videl BAJT. Názov je totožný so Zajíčkovým časopisom (nostalgia dovolí starým psom privrieť oči a zaspomínať). Začítal som sa a oči mi ledva buľvy zachytili.
Texty akoby ich blogdon písal…
V článku Zničí Vám vírus počítač? si autor Martin Paulďurodovolil niekoľkokrát spomínať niečo o „dobíjaní“ počítačov.
Buď došlo vo vydavateľstve SME k havárií všetkých spellcheckerov, oddelenie korektoriek vyšlo do štrajku… alebo proste naozaj autori článkov, poťažmo NOVINÁRI, neovládajú slovenský jazyk. Nevadilo by hocikomu, že čiarky su kde tu. Vadilo by však vidieť evidentné hrubky. Zámeny mäkkého i s ypsilonom.
Keď poviem BAJT, myslím Zajíčkov časopis. Ten bol zbúchavaný na dnešné pomery skoro na kolene. Vydavateľstvo SME si nekorigovaním textov svojich IT redaktorov nerobí veľkú slávu. Alebo by si ju mali robiť oni? Stále si myslím, že páni a dámy píšuci do novín sú ľudia, čo im slovenčina na strednej netrhala priemer…
Na dobíjanie počítačov som myslel asi minútu pri čítaní tohto článku a zreteľne som si uvedomil ako takéto chyby (nečakané) zmätú čitateľa.
Prepáčte Spravodaju, pokiaľ sa v budúcnosti dopustí podobnej chyby. Áno, v tomto texte nájdete chyby.

Môže sa Vám ešte páčiť...

8 komentárov

  1. XThom píše:

    Profesionalite sa medze nekladú ;)

  2. dmiba píše:

    Zajickov Bajt – fnuk, fnuk. Stacil aj newsletter, skoda, ze nas Zajicek tak skoro opustil.

  3. rony píše:

    [3] ironicka suvislost :-)

  4. Som (spolu)autorom daneho clanku a dovolte (autor: Martin Paulďuro, Marián Šataník). Moj clanok je az po zaciatok odstavca s nazvom: „Bez ochrany to nie je bezpečné“. Od tejto casti (vcetne) je jeho autorom Marian. O tom, ze bude clanok doplneny o dalsiu jeho cast som zistil, az ked som mal v rukach Bajt.
    Prajem pekny den.

  5. rony píše:

    [5] toto vysvetlenie vela doplnilo. dakujem.

  6. lopez píše:

    Ehm a to sa ti kvoli jednej tvrdke oplatilo pisat clanok? Takych bolo a este bude. Okrem toho spellchecker pozna slovo „dobijanie“, ved ide o spisovne slovo zo slovnika, tak preto asi preslo. No a technicky nenadany korektor si pomysli, ze pod dobijanim pocitaca sa mysli nabijanie notebooku :). Nie si trochu prilisny perfekcionista :)?

  7. rony píše:

    [7] mne to nevysvetluj PRECO to preslo. Varianty oboch slov poznam.
    No cojaviem, hrubky v mediach posobia na kvantum ludi.