Hrádza smrti

bike crash si zobrazte kliknutimMinulý rok sme si na Spravodaji povedali, že hrádza je strach a príliš veľa ľudí podceňuje nebezpečenstvo, ktoré sami generujú. Takže sa už pár posledných rokov na hrádzi objavujú osoby, ktoré mierne povedané tam vo vlastnom záujme nemajú čo robiť.
Vidíte tam špekaté maminy vzďaľujúce sa strednému veku na tes©olečkách. Vídíte tam ľudí, kvôli ktorým pribudla v strede biela čiara trpiacich bielou slepotou.
A strašné množstvo ľudí, ktorých by jeblo, keby sa obzerali, čo sa na nich valí…
Dnes po pomerne príjemnom (keď sa nešlapalo a keď sa zišlo z hrádze) okruhu sme sa vracali smerom k bufetu (nultému) tam pri Dolnozemskej. Pred ním je ešte jeden bufet a tesne pred nami akýsi človiečik, ktorý ešte neobjavil krčné stavce vliezol priamo pred babenu na bajku.
Sprvu som jej let považoval skoro za fun. Veď hneď vstala a ani sa na neho nepozerala krivo. Skôr prekvapene. Trošku viac aktívny bol kolega, ktorý na chlapíka skríkol, či by sa občas nemohol pozrieť.
Až keď sme prešli, tak som si uvedomil, že toto sú zrážky, ktoré môžu byť aj smrteľné. Ale veď nič. Dievča to prežilo, pekná je určite aj teraz večer :-) ale či je alebo nie je z toho vyklepaná, to už neviem. Chalanisko, ktorý jej vošiel do dráhy zrejme vyšiel z toho najlepšie. Presne v zmysle – opitý vodič prežije ako jediný čelnú zrážku a to aj vtedy ak vrazí 120tkou do autobusu.
Mimochodom, na tej odbočke na hrádzu medzi Rusovcami a Bratislavou je to horšie ako keď medzi ľudí na Obchodnej presmerujete premávku z výpadovky v piatok podvečer. Moje vlaňajšie tipy padli: hrádza od bufetu na Dolnozemskej popod mosty je tiež nepriechodná a polovičku z nej som šiel so strachom v očiach. Vraj aj trasa od Nového mosta k hranici je už plná.
Viete ako to teraz vyzerá na trase od Slovnaftu po hrádzi na ľavej strane?

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. dusoft píše:

    Hradza od Noveho mosta k hranici vobec nie je plna a urcite odporucam. Prave dnes som na nej poobede jazdil a takmer zivala prazdnotou. Najlepsie je naozaj ist smerom k hranici a dalej do Wolfstahlu ci Hainburgu.
    Skoda len, ze lesna cesticka od Lafranconi popri Dunaji veduca na hranicu je zatopena – resp. asi 50-70 metrov od Dunaju este je pod vodou, takze sa tadial neda ist.

  2. Ruziklan píše:

    Od Noveho mosta k mostu Lafranconi je to uplne v pohode.
    Najhorsi usek dnes (vlastne vcera) bol od miesta, ked bicyklova dolna draha prestane byt od korculovej oddelena ramenom az po bufet pri podchode na Dolnozemskej. Bicyklova draha sa tam 2x spaja na chvilu s kolieckovokorculovou a v tych chvilach to bolo neskutocne.
    Prvykrat ma nasral chlapik iduci na juh na korculiach. Cakal som, kym sa na chvilu pretrhne nepretrzity prud protiiducich, aby som tam mohol vojst. Ked bolo dost casu na prejdenie, vyrazil som, pocitajuc s tym, ze pojde vo svojej drahy. H.-h. zlata rybka, vybocil do stredu a do protismeru, takze som sa uz nemal kam uhnut. A potom na mna hadzal zle oko, blbec.
    Druhykrat som vypenil, ked som sa naposledy oddelil na bicyklovu drahu uz tesne pred podchodom, na mieste, kde je bufet. Je to tam dole kopcom, clovek by to aj chcel pustit, ale neda sa, hocikedy moze hocikto z bufetujucich vybehnut v opojeni z jari… ale az za bufetom som postretol svoju Nemesis. Skupinka na bicykloch vo svojom pruhu, v mojom stoji zena a bavi sa s nimi. Zabrzdim, cakam. Moja mila za mnou na mna krici – ved chod – tak odpovedam, ze nemozem, lebo mi tam stoja ludia ako debili – na co sa zena urazene nedovtipne spytala, ze preco ako – no co mam na to povedat, rozhodil som rukami a pokyval hlavou, no to je otazka, ci naozaj ako.
    Ech, skoda reci, inac to bol pekny den. Ani som to nenablogoval. :-)

  3. Roman píše:

    … a okrem aut tam zavadzal dnes aj nadejny politik s heslami o internete zadarmo…

  4. 21 píše:

    myslim, ze vzdusnou ciarou je to asi 200 metrov od miesta kde _zomrel_ cyklista po zrazke s kolieskovym panakom. :(
    problem bude tiez s nevypocitatelnostou trajektorie korculiarov, bohuzial sa to tyka vacsiny tych knisucich sa matoh. :)

  5. lola píše:

    trasa medzi ba a rusovcami je niekedy fakt na p…minule som isla a niaky bike mi vletel do cesty ….idem aj dnes tak cawte

  6. rony píše:

    [5] a ides na korculiach? jojo korculiari sami o sebe slalomuju a bajky musia tipovat, kamze sa to vobec po tej rovnej ceste vyberu :-) to je tazke potom ich nesundat :-)
    pre korcule je vhodnejsia predsa len trosku sirsia cesta.
    a nenoste si na hradzu prsia prosim :-) je to nebezpecne :)