Slovenský mix spamu s hoaxom

Posledných pár dní sledujem zvláštny mix spamu s hoaxom. Slovenskí insitní tvorcovia z firmičiek prišli na zaujímavý spôsob reklamy svojej činnosti pričom nemusia platiť ani za samotné vyhotovenie reklamy, ani za jej šírenie medzi ľudí pričom špecifikom je aj to, že nepotrebujú žiadne veľké databázy adries.
Vytvoria teda mail s reklamou (napr. velikánsky JPEG s čiernobielym scanom plagátika) a do textu dopíšu čarovnú vetičku pre tupých: Pošlite ďalej všetkým známym dôležité!!!
Takže sa bežná nevyžiadaná pošta (viď. príslušný zákon o reklame) šíri lietadlovými lavínami ako hoax.
Netvrdím, že už na to vo svete nikto neprišiel, no v poslednej dobe na tento typ spamu narážam práve u slovenských pidifirmičiek typu „kozmetika, kaderníctvo, masáže“.
Prosím, nebuďte tak tupí, aby ste si po doručení podobného e-mailu od kamarátky mysleli, že ide o jej osobné doporučenie. Ona je len trošku naivná a podľahne príkazu „Pošli ďalej“ pretože „jej to prikazuje počítač“. O nič iné nejde. Vždy si povedzte: A kto mne dá niečo zadarmo? Vy preposielaním ušetríte náklady hlavne tej firme ale nečakajte, že „dostanete naozajstnú zľavu“.
PS: áno, píšem (príklad kaderníctiev) to aj pod dojmom z môjho nedávneho vtrhnutia do holičstva v hypermarkete. Asi som si niečo nevšimol pretože som sa rozletel k lavici pre čakateľov ale bol som usmernený, že môžem byť nanajvýš objednaný a nanajvýš najskôr o hodinu a pol. Vzhľadom na to, že som chcel iba využiť dieru v časovom slede mi to samozrejme nevyhovovalo ani trošku. Opustil som teda dve zamestnankyne, z ktorých jedna sa starala o jediného zákazníka a druhá robila „recepciu“. :-) A netvrdím, že konkrétne toto holičstvo rozosiela spomínané maily. Mám ešte niečo vysvetliť, aby ste pochopili čo a ako myslím? Dúfam, že nie :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...