Základné rozpoznávacie znaky bložínku

Spoločné znaky bložínku predpubertálneho dievčaťa:


* asi osemdesiat kategórií, príklad Tokio Hotel 4 ever uvádza niekoľko desiatok kategórií, pričom spojením dvoch mozgových buniek sa zľahka „skomprimujú“ do troch. Maximálne štyroch. Signifikantný je pokus o precíznu kategorizáciu až do extrému, kedy počet článkov nepresahuje počet kategórií. Result: bložínky nesmú používať kategórie a v CMS sa doporučuje prejsť na tagovanie,
* alternatívne farebné prevedenie a kombinácie, zvyčajne snaha o vyvolanie epileptického záchvatu. Result: doplniť prehliadače o filter pre odhaľovanie bložínkov a ich nútené prefarbenie,
* veľa vložených obrázkov, záleží na stupni objavovania značiek HTML a CSS ale zvyčajne dochádza veľmi skoro k instantným „Nioneta“ (inak aj Nioneta efekt) riešeniam formou copy&paste,
* takmer nevyhnutné je použitie písma Comic. Bez neho to doslova nejde. Prípadné filtre na bložínky by si mohli na výskyte tohto písma založiť stopercentnú úspešnosť detekcie. Result: keby existovalo nepríjemnejšie písmo, analytici odhadujú hromadný prechod práve naň,
* malý kontrast písma a pozadia poukazuje na orlí zrak všetkých mladých slečien. Akonáhle im začnú rásť prsia, zrejme dochádza k jeho zhoršovaniu a prechádzajú na extrémne kontrasty. Result: algoritmus založený na miere kontrastu by bol veľmi efektívny no tento jav nepokrýva nevyhnutne iba bložínky,
* viac ako tri rovnaké písmená za sebou, príklad „dobrýýýýýýý“ môžu prispieť k úspešnosti detekcie bložínku. Result: pokiaľ sa tento jav vyskytuje opakovane, tak je to najmä u bložínku,
* jedna bložinkárka podlieha nutkaniu a v priebehu jedného dňa založí na rôznych systémoch niekoľko bložínkov, (za odkaz dík ZZ)
* eufória nezabraňuje ale naopak podporuje vystreľovanie dávok príspevkov a bložinek sa môže za desať pätnásť minút rozrásť o niekoľko príspevkov, často úžasného rozsahu textu s popretkávanými obrázkami,
* animované smajlíky pred ktorými sa nedá utiecť a nachádzame ich aj vo vnútri tlačítok pre odoslanie komentára a pokiaľ v komentári neuvediete smajlika, tak zaručene ich v šablóne najdete okolo svojho podpisu (zľava, sprava). Result: hustota smajlíkov a ich nelogické umiestňovanie v zmysle: tu je to peknéééééééé sa bohužiaľ ťažko algoritmizuje.
Poznámka: V článku spomínaná Nioneta je žriedlom nápadov pre všetky bložínky. Paradoxne je autorka asi trojnásobne staršia ako bežné bložínkárky. Skôr niečo v „našom“ veku :-) To ale nevylučuje vznik Nioneta efektu ako jednoznačného označenia javu. Nioneta však svoj „inspiree“ bložínek asanovala a momentálne prevádzkuje „poradňu“ v štýle ženských časopisov :)

Môže sa Vám ešte páčiť...

17 komentárov

  1. XThom píše:

    Jaj, tak to toto je ten vsade spominany Tokio Hotel? Heh, ja ze to je nieco „viac“ :) Inac, vsimni si, ze staci pridat zopar fotiek a kazdy ti hned zacne vychvalovat stranku (http://tokiohotel4ever.blog.cz/0512/neco-malo-o-mne – vid. komentare takych ozajstnych teen-lam :))
    Heh, ale tie kategorie su brutalne… brr

  2. FrozenDog píše:

    Hehe, ja som tiez az doteraz nevedel, co su ti Tokio Hotel zac. No dakujem pekne, najprv som myslel,ze to su nejake male zaby, potom citam, ze to su chalani… Vyzera to dost hnusne, nepoculi ste to niekto? Ja som cakal, ze to bude nejaka elektronika, ale podla tych tinejdz komentarov to tak asi nebude…

  3. bos. píše:

    jednou jsem narazila na maminku, která bránila blogísek svý sedmiletý dcerušky, plnej – pro změnu – nějakejch didlů (bohužel vizuálně se to s dildy opravadu nneplete). písmo souhlasí, ale bývaj růžovoučký a třpytkavý až k zblití. z těhle pak vyrůstaj ty tokio hotel, což teda až dorostou, budou adorovat zas úplně jinou kapela.
    dobře prefabrikovaný dětství.
    dobrej blog je je jak jehla v kupce sena…

  4. dmiba píše:

    Tak na blog.sk bola tato kategoria jedenym z dovodov systemu novy clanok na plachte ano, ale az o 8 hodin. :)
    Proste drbu fotografie tych, ci toho? individui/-a a za kazdym vypisuju nejaku „sutaz“, ktoru zakazdym vyhraje autor blogu :)
    Pripomina mi to zbieranie C-cok a G-cok a podobnych predpubertalnych zabaviek z nasej mladosti. :)

  5. ZZ píše:

    Zajímavé odkazy: *Webovka BRAVÍČKA =o)
    Galerie: *Plno fotešek…. (to ma byt parafraza Tolkiena? „Muj milášku“?!)
    No ty krávo!
    Rozmyslam, ci im tam nezaspammujem „maly kurz Japonstiny“ _malymi_ korekciami, doplneniami a samozrejme vyslovnostou. Ono 4 (ši) a 4 (jon) nie je vzdy to iste, žejo? :-) No a to chybajuce zdvorilostne ukoncenie vety… ts ts ts :-)
    Ale v tej diskusii som nasla jeden takmer hiphopovy battle. Concor 101 ich nazval curakmi a chrastitko odpovedalo tou _hiphopovou polstinou_: „máš taky praWdu F tom že si ch** poj******!“ Vidno, ze je mlady. Starsi „reperi“ a Kontrafaktaci by slovo prawda v zivote nepouzili. Myslim, ze spravnejsie by malo byt „praWWW.du“, hehe :-)
    Toz, ale pobavila som sa dobre!
    To FrozenDog: hej, pocula, o nic si neprisiel. V tomto pripade je ale horsie 100x vidiet, nez raz pocut. Klipy nepozeraj! Zdraviu skodlive. A ten spevak by sa mal najest. Inak skonci ako ti anorekticki letci na lyziach. Len zafuci a … *Dost zla* teenie verzia Placebo.

  6. rony píše:

    [5] najest? no ma mozno problem v rodoch :-) a rozhodovanie identity kulminuje niekde okolo „ono“ :)

  7. ZZ píše:

    Som zmatena! Zmutovany druh ftacej chripky zuri na blog.cz? Vid google – „tokio hotel“ site:blog.cz
    Som zmatena…

  8. XThom píše:

    [7] Niektore odkazy su zdvojene, ale aj tak to je riadny „narez“. Mna len udivuje ta extremna davova psychoza europskych mladat, ktore si myslia, ze su kvazi-coolove, no pritom ich idol ich ma niekde hlboko v.. no, tom veci.. :)
    Osobne sa mi taketo slepe masy notoricky hnusia :\

  9. rony píše:

    [8] nie je to nic extremne vynimocne. si v stadiu zhnusenia. ja som za stadiom pochopenia a v stadiu, ktore neviem pomenovat ale oznacujem taketo javy ako:
    v snahe sa odlisit od zvysku sveta sa stavaju uniformnejsi ako cokolvek ine. a nasledne ako zistia, ze uniformu uz vlaci naozaj kazdy vratane „odpadu“ prichadza dalsia vlna.

  10. FrozenDog píše:

    Ked som teraz nad tym rozmyslal, tak mi napadlo, ze nazov „Tokio Hotel“ im marketingac vymyslel velmi dobre. Neviem preco, ale prv, nez som o nich cokolvek vedel ma ten nazov na prve pocutie zaujal.

  11. Piki píše:

    Pacia sa mi mena diskutujucich. Také bložíkové ;-)

  12. FrozenDog píše:

    Piki> a kto hovori ze nie? My vsetci tu sme velki fanusikovia tohto fenomenu…

  13. Roxy píše:

    ACH BOHA SA UVEDOMTE! SA VAM TO NEZDA ANI TROCHU TRAPNE TAKTO ZAVIDIET??? ZATO ZE VAM NIKTO BLOG NEZALOZIL TAK SA MAME POJEBAT?? TEN CO NAPISAL TEN CLANOL HORE JE VAZNE UBOHY,,,,

  14. emmacore píše:

    True true. Tu sme vsetci ubohi. Ak chces byt tiez taka/y uboha/y, zaregistruj sa tu: http://isolatr.com/

  15. emmacore píše:

    2rony: Myslim, ze system pridavania prispevkov by sa zisiel prepracovat, aby nebol taky uzivatelsky priatelsky :-)

  16. rony píše:

    [15] hej ale na druhu stranu, zrejme to islo metodou pokus omyl a zrejme od aprila vytrvale az doteraz, do uspesneho odoslania prispevku :-)))