GPS zavrieska po prekročení rýchlosti

Veľké GPS mapové programy dokážu sledovať rýchlostné obmedzenia v práve prechádzanej lokalite. Často sa však pohybujete v známom teréne a spúšťať mapový software nie je nutné.


Program Vitesse Limite – v4.1 je vec ako stvorená na to, aby GPSka neležala vypnutá. Možno som zabudol, že program funguje pre PDA ale aj pre Smartphone. V mojej situácií teda PDA na mapy a Vitesse v mobile. Dobrá kombinácia…
Web je po francúzsky a preto som našiel download stránku
Dajte si pozor akú verziu inštalujete. Ja som si omylom nainštaloval Win CE verziu na PDA :-)
Konečne to mám správne.
Program má samozrejme hlasový výstup. Funguje to pomerne triviálne. Klepnete na obrazovke na značku a vyberiete si limit rýchlosti. Program pri prekročení rýchlosti proste zahuláka. Vie to však robiť aj log priebehu jazdy.
Sranda začína položkami POI, ktoré môžu obsahovať pozície policajných radarov. Škoda, že u nás to nie je možné, aby niekto vytváral takýto súbor :-)
Škoda, že program nemá aspoň základ pre navigáciu: zadám súradnice a ukazuje aspoň smer. Neukazuje ani aktuálnu polohu. Neviem, či to je alebo nie je chyba.
Pokiaľ v aute používate GPS, tento program určite nevynechajte.
Nainštaloval som aj Smartphone verziu. Bolo by to fajn ale netusím na akom porte mám GPSku. Inak by to bolo vcelku slusne, mobil hodíš na prístrojovku a on si sám kecia.
Lokalizácia zvukov je možná: nahráš vlastné WAVy a je to vybavené.

Môže sa Vám ešte páčiť...