Meebo.com – najnenáročnejší ICQ klient

*Poznám X ľudí (Xmeni),* ktorí nájdu chyby na tom klientovi pre IM, ktorý Vám dám do pozornosti. To však nevadí. Jedna jeho vlastnosť je však dokonale neprekonateľná.
Meebo.com je obyčajná webová stránka. Pokiaľ už máte svoje ICQ konto a z rôznych (pre Xmena: iných ako TVOJICH osobných preferencií) dôvodov nechcete alebo nemôžete používať hocičo iné (teda to, čo používajú Xmeni), poslúži Vám práve táto stránka.
Meebo.com nepotrebuje *nič iné ako obyčajný prehliadač.* Nepotrebuje „otvorené“ porty pre ICQ na firewalli. Potrebuje iba zadať Vaše ICQ číslo svojho konta a heslo k nemu.
Pre uľahčenie si však môžete vytvoriť zvláštne meebo konto a prihlasovať sa prostredníctvom neho. Benefity takto získané nie sú však tak podstatné, aby ste to museli urobiť.
Meebo.com okrem ICQ zvláda ďalšie tri IM siete. Je najlepším riešením pre rýchle „nazretie“ na ICQ a komunikáciu na IM sieťach. Pokiaľ sa Vám nedarí komunikovať inými ICQ klientami, meebo.com by v prípade funkčného prehliadača mal pomôcť celkom určite.
Meebo nevie moc manipulovať s kontaktami ale nemá ambície byť „výhradným“ klientom, ktorý používate. Preto to ani nevyžadujte. Xmeni si môžu spustiť svoj Xmenklient.
Jediné, čo by som doporučil v súvislosti s Meebo je prehliadač s podporou tabov (záložiek, panelov) a pre neopatrných aj so zamykaním panelu s načítaným a prihláseným Meebo.
# Tomáš Ulej: ICQ na cestách
# Ambience: icq2go skončilo

Môže sa Vám ešte páčiť...

12 komentárov

  1. rony píše:

    divne je, ze som v google tvoj clanok nenasiel!?

  2. rony píše:

    [3] ano, ja som hladal meebo.com :-)

  3. depi píše:

    Meebo.com sa skutocne velakrat hodi. Vyuzivam ho v skole, alebo kedykolvek ked som mimo dosahu mojho PC. Pouzival som ho aj doma ako IM klienta po dobu 3 mesiacov, nakoniec mi vsak zacala chybat podpora IRC a tak som presiel na GAIM.
    Z vlastnosti Meeba by som chcel poukazat na „chat logy“, ktore Meebo uchovava (po regnuti konta), co je uplne super, pretoze clovek ma svoje chat logy kdekolvek so sebou, co pri Xmenovskych klientoch neplati.

  4. Tibor píše:

    Takéto niečo som potreboval… Pred necelým rokom som to vyriešil nepohodlne – prenos logov na USB kľúči medzi tromi počítačmi…

  5. X-Bolek píše:

    podla mna ICQ 2006abc je lepsie;-)

  6. rony píše:

    [8] a nie aj podla X ludi okolo teba?

  7. X-Bolek píše:

    oprava:
    X ludi pouziva ICQ 2006abc a nie nejaky posrany mííbo;-)

  8. MiPo píše:

    Len škoda, že v Opere nefunguje…

  9. rony píše:

    Aha, Slovak, pouziva Operu :-) musim napisat do Norska, nech si konecne spravia na mape krizik :-)
    ale vazne: no je to ajax plus kopec blbin a Opera nemala nikdy dobry javascript.