Google: Cvak, Facebook

Vlastne ste si to ani nevšimli. Google cvakol API pre Facebook. V článku sa nepochopiteľne zameriava na kontakty, čo snáď nikto rozumný ani nechcel príliš používať.
facebook-logo
Problém však je, že odkedy som na Faceboku, tak tam bola trochu skrytá možnosť automatického načítavania mojej aktivity inde. Napríklad načítaval delicious, Youtube, RSS kanál z blogu a podobne.


Nikdy to nefungovalo nejako poriadne – častokrát si to zmeny načítalo po pár dňoch.

O čom hovorím: kliknite na svoj profil, tesne pod okienkom, kam píšete status je Možnosti, kliknite na to. Objaví sa Nastavenia a kliknite tam. Teraz tam vidíte oznam, že importovanie bolo zrušené-

FlickrPráve tento import som svojho času používal a toto všetko zmizlo. Ono medzičasom služby ako Youtube pridali priamo do seba možnosť odoslať príspevok do môjho profilu na Facebooku. Takže ešte ste neprišli o možnosť vidieť, ktoré video na Youtube sa mi páčilo.
Veľa ľudí však používalo import RSS z delicious (moje odkazy na delicious) a aj keď je to redundantná funkcia s natívnou na Facebooku (kliknite pod kolónkou pre Status na ikonku Odkaz), tak predsa len…
gMailFacebook sa tak chcene, nechcene uzatvára. On nebol nikdy príliš otvorený sosaniu dát od seba smerom von. Rád nasosával dáta. Lenže posledný pol rok či rok to už vlastne nepotrebuje. Žiadne automatické načítavanie RSS kanálov. Všetko už urobia ručne ľudia. Google to strihol už pomerne neskoro a naozaj jediný jeho záujem je teraz zabrániť, aby Facebook využil kontakty Google účtov ľudí na rozširovanie počtu svojich používateľov.
Je jasné, že politika Facebooku nie je poskytovať API pre svoje dáta (nie sú vaše). Takže NIKDY sa nedožijete RSS kanálu so svojimi statusmi.
Chcete žiť vo väčšom kľude ale zároveň chcete sa nejako prejavovať? Založte si weblog napríklad na www.bloguje.sk
bloguje

Môže sa Vám ešte páčiť...