Riziko oslovovania webmasterov

Snáď tu nie je nikto, kto sa ešte nestretol s ponukami „umiestnite na svojich strankach tento banner (odkazy) a my Vám budeme platiť“.
Na toto oslovovanie sú najímaní ľudia, ktorí si sadnú večer k internetu a obchádzajú webstránky a snažia sa copypastnúť pridelený text webmasterovi do mailu. Napríklad na bloguje.cz do formulárov na odkaz. Títo ľudia sú nalákaní odmenou pretože ide o nenáročnú prácu.
Tienistou stránkou pre nich však môže byť feedback od postihnutých: ich pripojenie môže byť časom kompromitované ako „spammerský“ zdroj.
Možno by ľudia, ktorí cítia svoju vlastnú neschopnosť inak si privyrobiť (napríklad vlastným intelektom), mali naozaj zvážiť pre a proti. Alebo inak: či mi stojí zarobena tisícka za problémy spojené s averziou webmastrov a z toho vyplývajúcimi dôsledkami a samozrejme s tým spojené opletačky s ich poskytovateľom pripojenia.
Dnešný trend v spame ide práve touto cestou: všemožne otravovať. A už ani nezáleží na tom, či efektívne alebo nie. Ak sa účinnosť zníži, tak proste to vyrieši kvantita. Včera som mal špičku v príjme spamu: za jednu minútu ich prišlo dvesto. Samozrejme zdrojom sú zombie počítače. Čiže počítače ľudí, ktorí s nimi síce pracujú ale ani netušia, čo ich stroj ešte popri tom robí na povel „zvonku“.

Môže sa Vám ešte páčiť...