hysteria.sk zhabaná políciou

Takže pravdepodobne v súvislosti s prípadom NBÚ (ťažko to pomenovať ako napadnutie hackermi – už z charakteru celého „prieniku“) došlo k *vyzdvihnutiu HW webového servera hysteria.sk*
Všade možne nájdete klasické „hlášky“ z oboch strán.
Môj názor? Je to *hra o čas a nervy.* Zhabanie serveru je hlavne demonštratívne. Ani nie je dôležité, či sa tam niečo nájde alebo nie. Podstatné je, že *prevádzkovateľ serveru toto železo proste veľmi dlhý čas nedostane.* Dajme tomu do ukončenia vyšetrovania prípadu. To už je taká prax.
Z pohľadu postihnutého ide o akúsi *paušálnu formu odvety komunite,* pričom je pravdepodobnosť, že z obsahu sa vydolujú nejaké „dôvody“ k ďalším „prípadom“. Ale to už by pomaličky pripomínalo zatýkanie mužov za sexuálne zločiny len preto, že na to majú nástroje.
Nechcem moc špekulovať ale nejaké súvislosti s personálnymi pohybmi po voľbách to mať môže a zrejme je nutné vykázať nejakú činnosť a očistiť meno, ktoré amatérskym prevádzkovaním svojho systému obdržal postihnutý subjekt. Aj keď som vtedy mal názor, že napadnuté systémy neboli dôležité (čo si myslím stále).
Skôr ma mrzí, že ZREJME dochádza k paušálnej odvete, kde poškodení touto pomstou sú vo väčšine nevinní. Spoločnosť a médiá by mohli naskočiť na zvyčajný bulvárny vlak, no možno by bolo lepšie pokiaľ by začali troškou uvažovania nad súvislosťami.
V každom prípade sa to môže rýchlo obrátiť aj úplne inak a odveta bude objektívne vyhodnotená ako neoprávnená.
Update: Prečítajte si novší príspevok o piatkovom vývoji (hackeri „vypli“ NBU z internetu)

Môže sa Vám ešte páčiť...