Generačné prelínanie technológií

Najbizardnejšie situácie si ani veľmi neuvedomujem. Denne používam e-mail a vskutku veľmi ostro si uvedomujem jeho ťažkopádnosť, nespoľahlivosť a extrémnu otravnosť.
Napriek tomu silne *preferujem elektronickú komunikáciu* pred používaním telefónu či faxu.
Pred rokmi bol fax prinesený do čerstvo založenej firmy fyzickým potvrdením jej budúcich úspechov. Práve tento prístroj sa stal technickým centrom podnikania.
Dnes mi z tejto doby zostal v elektronickej pošte iba *“účet“ na faxovacom systéme,* ktorý mi umožňuje mať „faxové“ číslo a prijímať faxy ako maily s prílohou vo formáte TIFF.
Aj tak mám k týmto „faxom“ doslova averziu.
Občas (no dobre – takmer výhradne) mi príde omyl. Niekto poslal fax a došiel mne. Ja neviem, čo s ním. Oťapený z omylu a doby klepnem na Odpovedať, čosi dopíšem a odošlem. Vôbec pri tom nemyslím na to, že ten oproti mne to nedostane na obrazovku ale mu to o chvíľu vylezie z obstarožného zaprášeného faxu na rúrke teplocitlivého papiera.
A tak si živím v *generácií e-mailu* mŕtvu technológiu, ktorej sa ešte nejde zbaviť. Nabudúce budem dúfam takto pochovávať e-mail.

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. mekelle píše:

    fax tiez dost nemusim, ale dost mi lezie na nervy aj telefon, furt niekto nieco od niekoho chce a vola mne:))

  2. Fifteen píše:

    posielanie dokumentov faxom beriem ako vitanu zmenu v pracovnom dni :-) kedze nemam vo firme este instalovanu faxovu extension (hoci iste tlaky uz su) tak sa k nemu musim fyzicky prejst a osobne zalozit papier. ale ostatne veci samozrejme masovo aj sadovo mailom :-)

  3. faster píše:

    Paradny prispevok ;-)

  4. Jaro píše:

    [3] Myslím, že jeden z najlepších na Spravodaji.

  5. Piki píše:

    O faxe som písal (pradávno na sme) a komentujúci ma hlavne prekvapili tým, že tej rúrke teplocitlivého papiera, čo vyliezla z hnusného, svetlocitlivého, bakelitového omasteného a zaprášeného stroja viac dôverujú. Pripisujem to tomu, že fax sála uvedené ľudské…

  6. Yanui píše:

    Veru, veru – ako Piki hovorieva: „Nenapísal by som to lepšie!“ :-)

  7. zverz píše:

    …Vôbec pri tom nemyslím na to, že ten oproti mne to nedostane na obrazovku ale mu to o chvíľu vylezie z obstarožného zaprášeného faxu na rúrke teplocitlivého papiera….
    No a? Ved aj on to (ten dokument :-) strkal do zapraseneho (zaprášeného :-)) otvoru a nemal zlutovanie, ze niekomu to vylezie na kuse papiera :-)))