Treba vyrúbať stromy pri Sade Janka Kráľa

Nemám moc rád rôzne petície a túto som si všimol. Tentoraz ide o stromy v štvorci ohraničenom Einsteinovou, odbočkou do Auparku (pri pumpe), novovybudovanou odbočkami k sadu Janka Kráľa (a Auparku).
Osobne NECHÁPEM motiváciu pre výrub týchto stromov inak ako spôsob k získaniu stavebných pozemkov.
Osobne nemám nič proti tomu, aby sa stavalo.
Osobne si ale myslím, že výstavba v blízkosti sadu Janka Kráľa by mala byť zastavená: počul som už o snahách zrušiť štadión Artmedie a postaviť tam niečo. Prečo nie, keď pozemky sa nedávno vykúpili za „športovú“ cenu. Prečo nevyrúbať štvorec stromov PRIAMO susediaci so sadom Janka Kráľa, keď to je populárne územie.
Výzva hovorí o obkolesení týchto stromov živou reťazou túto stredu. Je to reakcia na to, že petícia podpísaná 14 tisícmi ľudí bola spochybnená.
www.sad-janka-krala.sk
Môj názor: výrubom sa nedá vyhnúť ale zákon, ktorý by zadal povinnosť nahradiť vyrúbanú plochu výsadbou na ploche násobkom väčšej s povinnosťou 20 rokov sa o túto výsadbu starať by zmenšil požiadavky firiem o naozaj zaujímavé územia. Zdá sa mi totiž, že neexistuje žiadna rozumná brzda voči snahám zmenšovať parky a pod.
Update: Bratislavčania uchránili lesík v Petržalke pred zánikom

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. dusoft píše:

    Budem sa snazit tam prist. Neviem, ci ti byrokrati neuvazuju aj v rovine, ze ked sa vyseka tato ochranna bariera, tak budu mriet stromy priamo v Sade.
    .
    Ale mozno tam zavazili uplatky, vsak sme na Slovensku. Treba zaviest povinne zverejnovanie majetkovych priznani vsetkych funkcionarov aj na nizsich urovniach, aj v samosprave.

  2. Filip Valašek píše:

    Ja si myslím, že viac ako úplatky tam zavážila nevedomosť úradníkov. Bol som účastníkom pár stavebných konaní a to bola hrôza. Pokiaľ sa nenaučia na tých úradoch stavebný zákon, zákon o správnom konaní a podobné potrebné veci ako otčenáš, tak to bude ešte dlho naprd.
    A to isté platí aj o protestujúcich. Pokiaľ niečo nemá totálne odôvodnenie s oporou v zákone, tak je často sťažnosť zamietnutá ako nedôvodná.
    Preto si myslím, že by mali existovať voľne prístupné publikácie, ktoré by informovali o právach občanov. A nemali by ich písať len tak hociaký ľudia, ale vydával by ich rovno Najvyšší súd, čím by si do budúcnosti ušetril robotu pri judikátoch. Ale to je už v našich podmienkach Sci-Fi a naďalej sa mi o lepšej právnej informovanosti ľudí môže iba snívať.

  3. rony píše:

    [3] mna serie na mediach, ze si zvolili cestu „budeme o to pisat“ a „sice mame nazor, ze tie stromy maju zostat“ ale „lepsie je pisat veci, ktore si ludia kupia“ ako skusit trebars nieco ako clanok cislo 2. kde by boli jasne tipy ako spravne postupovat s cielom aky maju napr. tu protestujuci. a trebars aj opozitny smer.
    media maju svoju silu v sledovanosti a mohli by ju vyuzit aj na veci, ktore negeneruju iba citanost,
    aj ked mi tusim hocaki novinar napise, ze z hladiska ich stavu (stavovskeho postavenia) nic ine ani robit nemaju, tak si myslim, ze investigativnost spociva aj v tom, ze sa spolocnost dotlaci k pozitivnemu vysledku.
    tu sa asi mnohi zhodneme, ze rubanie stromov je na 90% zla vec.

  4. 2ge píše:

    tento vikend som bol v sade janka krala, budem sa snazit dojst, pretoze to je absolutna nehoraznost.