Zastavujú kvôli priestupkom alebo typu auta?

Už dlhší čas vidím policajtov zastavovať autá za odbočkou zo Štefánikovej smerom na Zochovu (pokiaľ nepoznáte: rovno cez križovatku Štefánikovej a Palisád, potom napravo plechový plot a popri ňom doprava, nasleduje úsek smerujúci k zastávke MHD a Zochovej ulici). Vždy som sa čudoval čo sledujú. Nedochádzalo mi – či niekde predtým sledujú rýchlosť alebo čo presne.
Dnes stáli dve väčšie káry (ofzrúdy) v pravom pruhu tej prvej križovatky (určenom na odbočenie doprava na Palisády) a išli rovno. Nie je to žiadna výnimka aj keď pravý pruh je označený značkou zákaz vjazdu s povolením len MHD. No vždy si tam radšej šesťkrát premyslím či nebudem sledovať pohnútky vodičov v pravom pruhu a tipovať ktorý sa rozhodne vyraziť rovno. Proste adrenalín :-)
Samozrejme kvôli zlievaniu sa áut zo stredného pruhu a pravého sa vždy urobí stojaca kolóna, čo si budeme hovoriť :-)
Po ďalšej zelenej som ani nebol prekvapený, že za zátačkou na prípojke stoja zelenopruhé autá. A vyzobli si z radu áut práve tie ofzrúdy.
Teraz sa pýtam, či primárnym cieľom bolo:
* zastavovanie „drahých“ vozov (na labkov rozkaz),
* pokutovanie za porušenie zákazu vjazdu (žeby konečne)?
Posledné dni je dopravných policajtov vonku celkom dosť, nezdá sa Vám?
Čo je spoločensky prínosnejšie podľa čitateľa Spravodaja?

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. spejcy píše:

    byt doma nikam nejazdit…

  2. Bolek píše:

    boli to ich kamosi, tak spolu trosku pokecali;-)

  3. 21 píše:

    Chvalabohu už tade nechodím denne ako donedávna. To je jedno z mnohých miest, kde sa vodičská obec delí na ľudí, ktorí myslia, chápu, či vedia a na IDOTOV, IMBECILOV A DRBNUTÝCH SEDLÁKOV, ktorí nie sú schopní porozumieť dopravnému značeniu a pravidlám premávky.
    Po včerajšej ceste z Košíc som rozmýšľal o tom, že možnosť mať vodičák nie je zahrnutá v ústave, a teda nerozumiem prečo ho majú aj ľudia, ktorí by pri svojej mentálnej kapacite mali problémy ušoférovať autíčko na kolotočárskom autodrome. Dúfam, že sa rony nenahnevá za nadávky, ale včerajšia nedeľná adrenalínová jazda ma celkom utvrdila v tom, že Slovensko je raj šoférov kokotov-samovrahov. Tie ich cestné kravy nie sú (v drvivej väčšine) dostatočne motorizované na bezpečné predbiehanie, ale výkon im postačuje na to, aby mohli ohrozovať a terorizovať ostatných, čo sa snažia jazdiť bezpečne a predvídavo. Jazdil som v Oriente, jazdil som na Balkáne, jazdil som v Taliansku, v Španielsku, a toľko zbytočne riskujúcich hlupákov za volantom som nikde na svete nestretol.
    Testy IQ a emočnej stability do autoškoly!

  4. Harrison píše:

    Uplne suhlasim s poslednym prispevkom, vystihol si to presne…bohuzial.