Štatistiky sú nekonečný zdroj – nehody cyklistov

Prečítajte si buď celý článok Cyklisté jsou nebezpeční z D-FENS alebo tento stručný výber:
* Za první pololetí roku 2010 způsobili řidiči nemotorových vozidel, tedy především cyklisté, 1080 dopravních nehod, při nichž zahynulo 26 lidí. Vinou řidičů motorových vozidel zemřelo za stejnou dobu 143 osob. Pomer 1:6 v obetiach ale cyklistov k automobilom taký nie je. Štatisticky teda cyklisti spôsobili viac smrteľných nehôd. (Som zvedavý, kto bude za blba a pripomenie mi niečo, čo už viem k tomuto výkladu štatistiky),
* Za první pololetí roku 2010 způsobili řidiči nemotorových vozidel, tedy především cyklisté, 1080 dopravních nehod, při nichž zahynulo 26 lidí. Vinou řidičů motorových vozidel zemřelo za stejnou dobu 143 osob. Nebezpečnosť cyklistov stúpa a u áut klesá.
* V letošní soutěži o Bouchalův pohár uspělo již 42 borců na kolech. Na motocyklech se letos zabilo 58 lidí. Bicykel je pomalší atď. ale aj tak je tých motocyklistov omnoho menej ako by šlo vyčítať z povestí o nich.
V článku sa priamo útočí na cyklistov a ja budem ďaleko miernejší. Preboha ľudia, DÁVAJTE SI NA SEBA POZOR a jazdite na tom úmerne k svojej zraniteľnosti. Tu nejde o to, či kto čo ako kde má NA VÁS dať pozor. V prvom rade to musíte robiť vy. Za každých okolností a bez ohľadu na to či leziete po štyroch, veziete sa v autobuse, lietadle, aute, na bicykli či motorke.
Pamätajte, že fakt, že idete trebárs aj podľa pravidiel ešte neznamená, že ste Terminátor a každý, čo poruší pravidlá sa od Vás odrazí. V záujme vašej vlastnej ochrany robte rozumné veci. Nie pohodlné, rozumné.
Navigácia v iPhone
Príklad: nesypte si to na rušnej ceste v strede pruhu na bicykli, keď je vedľa vyznačená možnosť na chodníku. A keby aj nie, RADŠEJ pôjdem po chodníku pretože RADŠEJ mám nadávky od chodca ako pohľad pod autobus zospodu.
A prosím, zbavte sa pocitu, že prilba je všeriešenie. Nie je. Tak ako airbag nechráni pred smrteľnými zraneniami v aute. Celkom by stačilo, keby ste si zámerne neobliekali to tmavé oblečenie.

Môže sa Vám ešte páčiť...