Asus R2H v predaji bude úspechom?

OQO predznamenal vyplnenie diery pomedzi mobilnými zariadeniami. Takže počnúc hlúpymi mobilmi, smartphonmi, subtílnymi PDAčkami, kombinačkami PDA+GSM je diera smerom k tablet PC a notebookom vyplnená čiastočne nemotornými hybridmi „do dvoch rúk“.


OQO bol super koncept pre naštartovanie vývoja.
Tento mesiac vybehol na trh rázny konkurent. Asus narval do svojho stroja R2H (mýľte si to kľudne s R2D2) naozaj atraktívne veci za pomerne priaznivú cenu (ktorú už tuzemskí distribútori stihli zdvihnúť o strašných 7 tisíc). Predpoklad ceny bol kdesi pri 800 dolároch, no podľa všetkého je aktuálna cena „za liter“ (v dolároch). Tým sa vytočila cena na úroveň „lacných“ notebookov.
Podľa názoru mobilnej redakcie Spravodaja je táto cena prijateľná.
R2H nie je stroj na nosenie kdesi v bunde vo vrecku: rozmery 23.4 x 13.3 x 2.8cm predurčujú zariadenie na náhradu notebooku do obývačky pre zbežné prezeranie webu, displej má sedem palcov, čo postačuje na rozlíšenie 800 na 480 pixelov (na webové stránky tak akurát vystačí – kde ste fixáci?). R2H má slot na SD, zabudované GPS(!!!), Bluetooth, WiFi, 256 mega pamäti (doplniteľná na 768) – (komplet parametre)…
Balenie je ohromujúce – prakticky nič k mašinke nebudete dokupovať: externá malá skladacia klávesnica, myška (bohužiaľ na kábli), operačný systém Windows XP Tablet a kopec ďalších blbostí.
Otázka je: aké sú reálne nezaťažené názory, hlavne tie nezahmlené nadšením.
Pokiaľ mašina štartuje rovnako ako porovnateľný notebook (R2H má Intel® Celeron® M ULV Processor 900MHz) nie je moc použiteľný ako komfortnejšia náhrada. Nevšimol som si, či to má infra (dobrý nápad ovládať s tým TV a iné multimédia). Ak teda po stlačení Power On štartuje desiatky sekúnd, tak nebudete s tým moc spokojní ak potrebujete extrémnu operatívnosť. Ak navyše nevydrží veľa na baterky, tak prežije svoj život na napájacom kábli.
Použitie R2H môže byť široké: zabudujete do prístrojovky v aute a máte extrémne komfortné navigácie cez GPS či dokonca prehrávač multimédií. Posadíte sa s tým v obývačke a pohodlne pozeráte web, keciate na IM. Pre náročnejšie veci to pripojíte k veľkému LCD, normálnej klávesnici (tá pribalená nemusí stačiť) a máte TAKMER plnohodnotné PC.
V cenníkoch tuzemských eshopov je R2H ponúkaná s poznámkou, že termín dodania je v nedohľadne.
Jediné na čo treba možno počkať sú reálne skúsenosti a názory. Na dojmy nikdy nedajte, nech to píše ktokoľvek „dôveryhodný“. Človek, ktorý povie čosi hodnotné, musí to zariadenie prijať bez predsudkov ale aj kriticky.
Kvantum informácií na webe Only UMPC o Asus R2H

Môže sa Vám ešte páčiť...