Máte radi google.com a nenávidíte google.sk?

Pre Firefox je tu malá úprava, ktorá donúti Google, aby rešpektoval moju voľbu zobrazovať google.com a aby ma v kuse nepresmeroval na google.sk:
# vypnite Firefox,
# v adresári Firefoxu nájdite zložku searchplugins otvorte súbor google.xml a pridajte tam riadok:
<Param name="hl" value="en"/>
Nastavenie jazyka v Google potom nezávisí na cookies a podobných nezmysloch.

Môže sa Vám ešte páčiť...

11 komentárov

  1. emmacore píše:

    Preco ti vadi google.sk?

  2. Pjotr píše:

    Aj mňa by zaujímalo, čo sa musí v človeku odohrať, aby mal radšej google.com, ako google.sk. Je to síce malichernosť, ktorá je nepodstatná pre nás ostatných, ale ako zaujímavosť – prečo nie? ;-)
    Osobne som tiež kedysi nemal rád google.sk. Zvykol som si.

  3. Yanui píše:

    [2] Vo mne sa „neodohralo“ nic, bolo to tak od pociatku… ;) A svojho casu som si to vyriesil tak, ze homepage sa nekoncila .com/ ale google.com/ig?hl=en… Dnes uz to sice neplati, ale ronyho navod je aj tak zaujimavy.

  4. pangi píše:

    [2] Napr. aj preto, ze google.com ti ponukne ine vysledky ako google.sk

  5. sloper píše:

    [4] tak, tak, na „narodnych googloch“ su do popredia pretlacane vysledky v prislusnom jazyku.
    Ovsem otazne je, co je pre majitela webu dolezitejsie – staci mu 1. priecka na google.sk, alebo potrebuje prvu priecku i na google.com.
    pre majitela webu, ak nema mwedzinarodne ambicie, by malo stracit relevantne umiestnovanie na google.sk, pretoze predpokladame, ze drviva vacsina hlada na google.sk (ci uz presmerovanim vdaka nastaveniu browseru alebo priamo)
    A otazne je aj, co chce geek defaultne pouzivat :-) potom hracicky s prestavovanim maju zmysel :-)

  6. airpoint píše:

    hmmm no ale ved ked som si nastavil v gmail jazyk na US tak sa ma opytal ci chcem vsetky google sluzby v jazyku US a od vtedy mam vsetko v jazyku EN
    ci nie??

  7. yderf píše:

    mozno sa vam zda nepodstatna zmena na google.com, no ovela viac moze pomoct zmenenie z sk.wikipedia na en.wikipedia > na anglickej je pochopitelne ovela viac informacii. prave so tak ucinil a je to super. vdaka rony ;)

  8. SlovakSoft píše:

    Ak hovoríme o vyhľadávacích moduloch, pri tých zmenách v súboroch v inštalačnom priečinku netreba zabudnúť, že pri aktualizácii programu môže byť upravený súbor nahradený naspäť pôvodným (a pri úplnej inštalácii novej verzie Firefoxu aj určite bude). Na rozdiel od súborov v profile – aj tam je možné ten modul XML dať. Inak je možné mať modulov Google alebo aj Wikipédie viac – tzn. nechať slovenský, ale pridať si anglický (a podľa potreby ich vyberať): http://mycroft.mozdev.org.

  9. rony píše:

    [1] [2] u mna je to zvyk, co potvrdzuje [3] a plus poznamka v [4].
    [6] mam taky pocit, ze mi to pcha google.sk aj tak najma ked nie si prihlaseny – ten riadok vpravo hore.
    [8] tak.

  10. Jaro píše:

    Takisto používam výhradne „http://www.google.com/intl/en/“:http://www.google.com/intl/en/. Výsledky na google.sk mi nedávajú veľmi zmysel. Ak dám vyhľadať termín blog na google.sk tak mi to vyhodí blog.sme.sk. pričom by som očakával skôr nejaký blogger.com alebo niečo podobné (je tam odkaz na en.wikipedia.org čo je ok).
    Možnosti _stránky písané po slovensky_ a _stránky z krajiny Slovensko_ sú tým pádom zbytočné. Ako sa na google.sk dostanem k výsledkom, kde je zahrnutý celý internet? Nechcem mať v tom zapletené odkazy na slovenské stránky.

  11. emmacore píše:

    Hmm, ked mi google.sk hadze nejake slovenske stranky, ktore nechcem, dopisem -site:sk a je to. Aj ked pri mojich vyhladavaniach som rad, ked mi najde nieco po slovensky, resp. viac mi vadia nerelevantne odkazy v anglictine. Mne vlastne vyhovuje uprednostnovanie narodnych vysledkov.
    Wikipediu pouzivam len EN. Predsa len 1 582 000+ je ine cislo ako 60 000+