Prehľad výbavy Asus R2H

Už pár mesiacov je na CZ/SK v predaji UMPC Asus R2H a od jediného „modelu“ sa prešlo k niekoľkým. Rozdiely sú viacmenej kozmetické:
* Asus R2H-BH067T je najlacnejší: 40 GB disk, 512MB RAM,
* Asus R2H-BH089T zareagoval na slabú baterku a pridáva v balení ďalšiu (nie totožnú ale výkonnejšiu),
* Asus R2H-BH132T má 60 GB disk a 768MB RAM,
* Asus R2H-BH132T + 2. batéria je dovybavená ešte tou batériou.
UMPCVo všeobecnosti si myslím, že druhá batéria sa hodí avšak neviem posúdiť nakoľko je jej použitie praktické. Zároveň pokladám akékoľvek riešenia na vylepšenie výdrže tohto modelu za zbytočné. Podľa mňa by UMPC pomohlo presadenie sa aspoň natoľko, že bude možné do nich montovať buď lacnejšie momentálne procesory s výkonom nad 1,2GHz alebo sa dokonca ako v prípade PDA vyvinie na mieru stavaný procesor k UMPC.
Neviem posúdiť či sa oplatí čakať tento rok na nejaký vývoj v tejto oblasti. Momentálne považujem UMPC za mimoriadne zaujímavé zariadenia, ktoré čakajú na záujem trhu. Pre mňa by bola stimulom ku okamžitej kúpe trebárs aj tohto R2H cena v okolí 20 tisíc SK.
Je veľká škoda, že prvou udičkou u nás je iba R2H (navyše sa jeho cena neustále drží – dokonca mierne aj stúpa) a pritom je týchto zariadení naozaj dosť.
Vtip na záver: význam sloganu eshopu „Kompletní nabídka hardwaru i her pro XBOX360“ je „všetkých desať hier vrátane tých šiestich, čo sú pribalené ako demo k XBOXu máme skladom! (len sa chyťte tí čo nepostrehli, že používam nadsázku)

Môže sa Vám ešte páčiť...