Vítať človeka prichádzajúceho z vyhľadávača?

Je veľa webov, ktoré sa rozhodli zobraziť vo svojej stránke nejakú formu privítania pre návštevy prichádzajúce z vyhľadávača. Napríklad zobrazia rámik s textom „Dobrý deň, prišli ste sem z google.sk a hľadali ste _včerajší deň_ a my sme vám tieto slová v texte našej stránky vyznačili“.
Zvyčajne to dopadne tak, že sa text vyplní zvýraznenými „fľakmi“. To by až taký problém nebol (no dobre, u niektorých slov určite áno).
Lenže keď sa pozriem na svoju štatistiku, tak mám pocit, že VŠETCI odkiaľsi sem chodia. Najčastejsie z google občas z nejakého agregátora odkazov. Voči tejto mase stojí pár skalných, ktorí sem nie sú nasypaní a privedení za ručičku.
Komu mám teda zobraziť „špecialne privítanie“ priam „poďakovanie“?

Môže sa Vám ešte páčiť...

14 komentárov

  1. Hujer píše:

    „Dobrý deň, prišli ste sem z google.sk“
    Jen debil nevi odkud na web prisel. A dementum bych rozhodne nedekoval. Naco psat to, co uz normalni clovek davno vi, ze sem prisel odtud ci odsud. To mi pripada zhovadile. To jako by reznik rekl zakaznikovi: dobry den, prisli jste sem od od holice naproti (bo mate jeste chlupy na rameni). To je jako by rekl: jsem rad, ze rad chodite k holicovi. I kdyz mozna je, bo potomjde vzdy k reznikovi, ale to uz kurna zbytecne motame …

  2. mekelle píše:

    no neviem, pride mi to zbytocne, ale ty mas zas svoj nazor na to, co je zbytocne, ze?:))

  3. rony píše:

    *A premýšľali ste, či by to nemalo byť naopak? Privítať človeka, ktorý NEPRIŠIEL z Google* ;-)
    [2] áno, všetko, čo urobíš :-)

  4. Jiří Bureš píše:

    Je to prostě vývojářská onanie. Ještě bych doporučil na stránku doplnit datum, hodiny, dnes má svátek, under construction…

  5. Jaro píše:

    Neviem, či samostatné privítanie má zmysel, ale niektoré stránky/blogy podsúvajú návštevníkom z vyhľadávačov privítanie plus zoznam relevantných článkov. Niečo ako:
    Hľadáte to a to, tu je zoznam článkov, ktoré by vás mohli zaujímať.
    Podľa mňa celkom dobrá vec.

  6. faster píše:

    Ja si myslim, ze uz dobra vec je oznacit vyhladavane slovo, ako sa to semtam robi. A niekedy aj vitajuca sprava moze potesit. Neide o to, ze by clovek nevedel odkial prisiel. Len ho proste privitat a mozno prejavit svoj zaujem o neho, nielen nemo cucat, to moze spravit hocijaka stranka.
    A myslim, ze vitaju sa skor ludia z Googlu, lebo to su prave ti, ktori nevedia kam sa dostali. Ludia z bookmarkov alebo citaciek sa na webe pravdepodobne dobre orientuju, lebo tam nie su prvy krat.

  7. faster píše:

    A tiez si myslim, rony, ze by si mal uvalit znacnu davku pristupnosti na ten cierny text na bielom pozadi, ktory je v skutocnosti dobre zakamuflovanym tlacitkom. Myslim, ze po svete chodia stovky ludi, ktori ta za to preklinaju a ked sa nikto z nich na atentat nepodujme, urobim to sam.

  8. rony píše:

    [7] myslis, ze to som si vymyslal ako to co najkrajsie spravit a nahodne mi vysiel vysledok nepristupny a ja neviem o tom fakte a trvam na tom vzhlade pretoze TAKY DESIGN som navrhol graficky?
    nie, vsetky dovody si takmer vymenoval: chodia sem stovky ludi z google a dovolim si tvrdit, ze ANI JEDEN z nich by mi nic rozumne k veci nenapisal. Ani jeden.
    Opakujem to dokola kazdemu, takze znova: komentovat sem mozu ti, ktorych inteligencia neobmedzila natolko aby nerozpoznali co maju urobit. Ti najtupsi sa jednym klikom prenesu kdesi daleko a uz sa nastastie nevratia.
    Kto sem chodi pravidelne, je moj oblubeny citatel a jeho komentare znesiem. Mozno na prvykrat bude mat problem – tipujem, ze nebude – a potom uz si zapamata. Potom ale bude komentovat v ramci kontextu mojich stranok a nie nejake nezmyselne nesuvisejuce detaily, na ktore nie som zvedavy ani pre ten moment, ked sa musim rozhodnut, ci ich vymazat.
    Takze v konecnom dosledku som dokonale chraneny pred vymetenymi idiotmi, ktorymi by sa stali ak by komentovali jeden prispevok z troch tisicok. Im nic neprinesie, pretoze si neprecitaju ani moju reakciu – neverim, ze sa ktokolvek z nich vrati sem. A ak sa vrati, tak sa stava pomaly pravidelnym citatelom.
    Neukecas ma.
    Mne nezalezi na tom, co by sem chceli napisat nejaki nahodni priselci. Mal som to tak pred rokmi a vytrvale som vymazaval komentare, ktore nemali v sebe nic.
    Ja mam pokoj od ludi, o ktorych nestojim a zaroven je tu volne dostupny a neotravny formular.
    Protiotazka: myslis si, ze CAPTCHA pri kazdom vkladani komentara ci stupidne otazky su viac komfortne? Pre mna nie. Doslova mi piju krv.

  9. faster píše:

    [8] Tvoje skusenosti hovoria za seba. Co som v podstate chcel, bolo byt mozno dalsi, kto vyjadri svoj nazor. Raz ti mozno zacnu liezt na nervy ludia, ktori ta otravuju s tvojim nepristupnym tlacitkom. Kiezby :)
    Len mi to pripada mozno ako keby si pisal clanky bez interpunkcie, bodiek, ciarok a respektovania velkych, malych pismen a tvrdil, ze to ma citat iba ten, kto je dostatocne inteligentny na to, aby to rozlustil.

  10. Samušo píše:

    [9] Mne sa zdá ronyho malý IQ test rozhodne prijateľnejší ako všetky kepče a matematické úlohy. Je to jednoduché, a ako rony potvrdzuje, aj účinné.
    Teraz k článku: veľmi príjemne by ma prekvapilo, keby som prišiel z googlu a mal na stránke automaticky vyfarbené hľadané kľúčové slová, bolo by to veľmi pohodlné a šikovné. Ale po nikom to nechcem, keď mám veľký problém, zobrazím si stránku z cache.
    Trochu si ale rýpnem: keby ma na Spravodaji niečo milo a zdvorilo privítalo, v prvom momente by som si pomyslel, že ťa niekto hackol, rony ;D

  11. dusoft píše:

    Vitat niekoho je blbost. Zdovodnim: clovek vie, odkial prisiel a vie co hlada. Podruhe – ak chce zvyraznenie, pouzije Google cache. Potretie – doba vitania je desat rokov za nami. Usetrime navstevnikov informacneho sumu.

  12. rony píše:

    [9] nie. komentarom chcem venovat cas iba vtedy, ked ich mam pisat ako odozvy na SLUSNE, kludne aj neprijemne slova. Ale nie na vymet z ritneho otvoru.
    Tie nechcem ani mazat :-)
    Sledujem tym svoj prospech pretoze je to moj majetok.
    [10] ja som mimochodom slusny, mierny, neprchlivy clovek. Viem, ze z napisaneho textu je mozno vycitit nieco ako by som prskal hnevom ale je to len pouzivanim priamejsich slov bez diplomacie. Komentare tu beriem ako nepretrzity dialog, takze sa nebudeme predsa otukavat zakazdym, ked si otvorime tuto stranku :-)
    Kazdy, kto sem komentuje a je schopny spliest par slov s obsahom ma moju vdaku ako default.
    Tato stranka ma ZABAVA a ak viem, kto to nepochopi, tak viem, ze je to nahodny navstevnik.

  13. Samušo píše:

    [12] Väčšina z toho mi došla po dlhšom čase, strávenom na tvojom blogu. Na prvý šup som sa ale zľakol, že čo ti kto vykonal :)
    Teraz tú tvoju podráždenú iróniu (lebo tak to vyznieva) beriem ako dôsledok dlhoročných skúseností s najrôznejším druhom návštevníkov (rozumej: s blbcami).

  14. rony píše:

    [13] ja som slaby odvar tych, ktori doslova nenavidia tych blbcov.