Zaujímavý úkaz v gMaili

Pretože občas chcem písať maily aj *pod inou ako gMail adresou,* tak som si v Nastavení zaregistroval ďalšie moje adresy. Je to pomerne zabezpečený spôsob – po pridaní adresy sa na ňu odošle kontrolný e-mail a vy musíte z neho prepísať kód a až potom môžete takúto adresu pri písaní e-mailov použiť.
Dôležité je, že pokiaľ si na gmail konto dáte presmerúvať maily posielané pôvodne na tieto (iné) adresy, tak pri odpovediach gMail môže použiť práve túto adresu ako adresu odosielateľa.
Čo sa ale stane, keď to konto nepresmerujete a naďalej používate? No, to samozrejme môžete.
Problémom je, pokiaľ by ste si chceli z gMailu na takúto adresu niečo poslať. gMail to pochopí ako „posielam sám sebe“ a rovno to vrazí do inboxu. Miesto toho, aby sa to pokúsil odoslať cieľovému serveru.
Máte teda *example@example.org* a zaregistrujete si ju v gMaili. Zároveň účet na example.org používate samostatne. Teraz z gMailu odošlete e-mail na *example@example.org* ale ten nedorazí na example.org ale *gMail ho rovno zobrazí v inboxe* Vášho účtu na gMaili.
gMail si niektoré úlohy cielene uľahčuje.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Jaro píše:

    Mne to takto nefunguje. Email je odoslaný aj na pôvodnú adresu. Nemáš náhodou nastavené presmerovanie bez uloženia kópie v inboxe?

  2. rony píše:

    [1] nie nemozem mat presmerovanie – je to firemny e-mail a do gmailu som si ho dal pre pripad, ze chcem nieco do firmy poslat ale pripadne odpovede chcem citat uz vo firme. Evidentne to nikam mimo gmail neputovalo. Mozno to je len sucast beta testov gmailu.