Zdá sa vám pretláčanie štátnej zdravotnej poisťovne normálne?

Možno je odpoveďou na túto pomerne neprehľadnú otázku aj motivácia mať kontrolu nad čo najvyšším balíkom v rozhodovacej právomoci terajších predstaviteľov štátu. Zásadným problémom pre naplnenie slubov „dáme vám“ je to, akým spôsobom „vám čo najmenej okato zoberieme niekoľkonásobok“.
No a snaha zlepšiť bilanciu štátnej zdravotnej veru nie je altruistická. Je to iba snaha ako presypať peniaze určené zdravotníctvu do menej prehľadných vôd. Nanešťastie je to taká pekná sociálna agenda, ktorá sa ľuďom páči. Veď každý, kto podporuje dobré hospodárenie (rozumej bonitu) svojej poisťovne, je podľa toho kapitalistický egoistický hajzlík. A nie človek, ktorý vo svojej silnej poisťovni vidí svoje bezpečie.
Jo, ani sa mi v minulých týždňoch nechcelo komentovať itinerár zahraničných ciest slovenského podpriemera. Jeho fotografiu s vycapeným guerillovým bojovníkom ste videli sami. To neukecáš.

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. Filip Valašek píše:

    Ak mám pravdu povedať, je mi to úplne ukradnuté. Aj poisťovňa aj zahraničné cesty Fica.

  2. keff píše:

    Dobře že sis udělal čas ve svém busy dni abys nám to řekl.
    Příspěvek někoho komu je to opravdu ukradené: „“
    :))

  3. rony píše:

    [1] [2] vdaka za posolstvo.

  4. Filip Valašek píše:

    Tým, že mi je to ukradnuté som len chcel povedať, že existujú ďaleko väčšie problémy a toto je len kozmetická úprava, proti ktorej nič nemám.
    Viac ma štve, ako sa odbory tlačia do všetkých podnikov. To tu za chvíľu budeme ako vo Francúzsku, že si v pondelok povedia, že v utorok zablokujú cesty a bude.

  5. rony píše:

    [4] ja to chapem tak, ze je to prejav toho isteho. Niečo ako „instantná káva v prášku“.

  6. FrozenDog píše:

    [5] – presne tak. Vsetko to su symptomy tej istej choroby… Ja uz nemam silu sa nad tym rozculovat, kazdy tyzden tu mame aspon jednu nasieraciu novinku.

  7. cartmanko píše:

    Ja s tym principialne suhlasim. Je to rovnako dobra aj ked v praxi nerealizovatelna mysleinka mladeho Marxa 2.