V UMPC to začína žiť až o mesiac

Práve je doba, kedy základným kameňom vývoja UMPC je Intel.
Terajší majitelia UMPC zväčša hľadajú drivery na Vistu. Nádejní majitelia zasa s uvážením čakajú. Výrobcovia čakajú na Intel. Predajcovia naťahujú preceňovanie skladových zásob ako sa len dá.
Lenže všetky terajšie mašinky na skladoch starnú. S informáciou o priamej podpore Intelu smerujúcej k UMPC sa starnutie zrýchľuje. Je to vidieť aj na snahách majiteľov mašiniek rýchlo zlepšiť obraz inštaláciou Visty za každú cenu.
Dosť nešťastné je „megaherzovanie“ súčasných procesorov použitých v UMPC. Ja napríklad žijem v domnení, že mašinky s procesorom „Duron 800 MHz“ moc výkonné nie sú a nezvládnu ani poriadne video. Je to ale asi aj tým, že v procesoroch mám úplný hokej až do doby, keď zistím, že môj niekoľkoročný procesor už naozaj nevládze (dávam mu ešte rok, maximálne dva).

So if you’re thinking of buying a Samsung Q1, ASUS R2H, TabletKiosk i7200 series or even the brand new Flipstart UMPC, be careful. My advise is to wait. On April 18th you’ll hear a lot more info about the new Intel platforms and 4 new UMPCs. At that point, the pricing for existing UMPCs has to move and all customers will be able to make a more informed decision.

Citát z článku UMPC Portal: New UMPCs + Old Intel hardware = Customer warning hovorí asi toto: pokiaľ rozmýšľate nad kúpou UMPC, tak buďte opatrní. Doporučujeme čakať. V apríli sa Intel konečne „vymáčkne“ s novými vecami.
Takže kam z konopí: ak by súčasné ceny UMPC razantne a výrazne klesli, ja osobne by som šiel aj do niektorého súčasného modelu. Bohužiaľ oscilujú nad 30 tisíc a moja magická hranica je 20 tisíc a menej bez ohľadu na kecy o reálnej hodnote vnútorností.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Andy píše:

    tesim tesim, htc isto s niecim prileti:)