Ad: Postihovanie hlasných televíznych reklám

V Čechách možno nevedia ale *slovenské televízie nesmú zvyšovať hlasitosť svojich reklám.* Lepšie povedané, musia zabezpečiť, aby reklama hlasitosťou neprevyšovala ostatný program.
Toto opatrenie vo všeobecnosti privíta asi každý, no ozývali sa hlasy, že je to nemerateľné a nemožné. V skutočnosti však má preventívny účinok. Proste hlasitosť reklám nepôjde pod strop „povolených“ hodnôt ale s rezervou.
Po čase môžem potvrdiť, že je zrejmý rozdiel medzi sledovaním českých a slovenských TV. *České TV počas reklám hučia.* Na slovenské som si už zvykol a už sa ani nesnažím rýchlo prepínať. U mňa to má pre zadávateľa reklamy pozitívny účinok. Ešte urobte niečo s tým notorickým točením tých istých reklám a s tým, že tá istá reklama sa točí na každej stanici v rovnakom čase. Trocha pestrosti by neuškodilo.
Mimochodom: v poslednej dobe TV sledujem v štvrtinovom rozsahu, žiadne kempy, žiadne tance, žiadne star, žiadne proško, žiadne wilo, žiadne črepiny, žiadny Bruchalov zlatý dážď s Tribulom.***
Viac na SME.sk: Po prvý krát začali správne konanie za hlasnú reklamu
*** Bruchalov zlatý dážď s Tribulom: fráza vytvorená s účelom zalinkovať Pikosky.sk (Snáď mi túto moju nezakrytú propagáciu Admin s Tomášom oplatia dvojnásobne) :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. 2ge píše:

    mne sa zda, ze tv reklamy na sk staniciach su furt priliz hlasno. Dalsia vec, kedze to je nemeratelne, tak sa prakticky nic nezmenilo. Je pravda ze TV sledujem minimalne.

  2. rony píše:

    [1] mne sa subjektivne zda porovnanim s ceskymi stanicami uz reklama menej hlasita. Prave tie ceske mi dali porovnanie. Samozrejme reklamy aj tak dost hucia.
    Zaroven si myslim, ze si v ludoch tymto spravanim vypestovali navyk rychlo prepinat. Neviem, mozno je to aj zamer udrzat divaka v strehu aby neupriamoval pozornost inde od televizora :-)