Cena UMPC Fujitsu U8240

Minulý týždeň som ohlasoval zaradenie Fujitsu medzi UMPC a dnes už sú jasné ceny. Takže nové UMPC Fujitsu vás bude stáť 2100 dolárov, čím prekračuje u nás sumu 50 tisíc. Zaraďuje sa medzi tie najdrahšie po boku UMPC od Sony. Klika ľudí, čo ku všetkému nesmierne potrebujú mať napevno klávesnicu sa presadzuje.
Netvrdím, že klávesnicu nepoužijem, no je scestné v dobe pripojiteľných klávesníc ju mať k zariadeniu napevno. Omnoho lepšie je provizórne riešenie ako má nový Samsung Q1-Ultra alebo maličká externá klávesnica. V núdzi sa zahrám aj s virtuálnou.
Koniec koncov, konštrukčné riešenia s klávesnicou celý prístroj predražuje aj o nutnosť plánovania servisných opráv v záruke. Kompaktnejší prístroj ich možno toľko nebude generovať.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Piki píše:

    Celkový smer vývoja toho segmenu počítačov ide kamsi do univerzálna. Pritom tu bola šanca vytvoriť unikátne zariadenia, ktoré by kvalitne plnili individuálne potreby. Takto to budú univerzálne nepodarky, čo síce všetko umožňujú ale nič nedokážu poriadne. Ach jo, dočkám sa raz svojho surfovadla?