Protiatómové Rakúsko a jeho smeti

Občas sa pozastavím nad banálnou informáciou zo správ a dávam si ju do kontextu s inými správami v inom čase.
Vieme, že Rakúsko má ekologický pohľad pomerne ortodoxný a sami to na ich krajine vidíme. Miesto atómovej energie, ktorú vospolok (zrejme) všetci Rakúšania odmietajú, sa po krajine plnej vetrov točia vrtule obnoviteľnej energie.
Lenže aj takto pokroková krajina produkuje smeti a ekologické zvyky zrejme kladú do riešenia spracovania odpadu kladu veľkú ako to nádherné jazero pár desiatok kilometrov od Bratislavy.
Tak vás ani neprekvapí bez súvislostí podaná správa, že rakúska firma s absolútnou samozrejmosťou vyváža nespracovatelné smeti do krajín, ktoré sama kritizuje za neekologické počínanie. Nechce sa mi špekulovať prečo sa u nás nájde niekto ochotný kooperovať, no zaráža ma najmä fakt, že takéto správanie rakúskych firiem nie je nijakým spôsobom Rakúskom komentované.
Nevidel som, že by rakúski aktivisti blokovali cestu rakúskym kamiónom so smeťami. Ani som nepočul či Rakúsko oficiálne ostro zakročilo voči takémuto konaniu.
Preto sa na počínanie protiátomových aktivistov pozerám s podozrením. Ale to si nechám pre seba, nechcem nikoho uraziť. Iba som spočítal 1 + 1 a trochu krútim hlavou.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. tiso píše:

    Obchod so smeťami (pardón, s odpadom) je tiež biznis… Nejaká firmička odpad kúpi, odloží do chátrajúcich budov JRD či zaniknutej fabriky, pozametá stopy a má čisté peniaze. Ak niekto takú skládku potom objaví, za likvidáciu zaplatíme všetci, nehovoriac o ekologických problémoch.
    Čo sa komentovania týka, tak prečo by si srali do vlastného hniezda? Keď je ticho, tak je to „v poriadku“.

  2. rony píše:

    Podla mna to likviduje mozny uprimny zamer ekoaktivistov z Rakuska, ktori by radi kecali do atomovej energie okolitych statov ale velmi radi mlcia ak sa ich odpad vyvaza mimo ich krajinu.