Prejazd tunelom Sitina

Dnes je nedeľa a nenechal som si ujsť prejazd novým tunelom Sitina. Toto bude taká „recenzia“ jazdy.


Prešiel som mostom Lafranconi a snažil som sa byť dopredu opatrný. Radšej som šiel s rezervou pod povolenú rýchlosť. Čakal som policajné hliadky, výhliadkové jazdy rodiniek na autách, šialencov pobehujúcich po krajnici, motorky.
V takmer ničom som sa nemýlil. Od ZOO sa tvár tejto časti dokonale zmenila a človek má doslova pocit ako z Need for Speed. V mojom prípade to umocňovala prítomnosť policajných vozidiel, dokonca ešte za INCHEBOU nakladali zhorenú nejakú dodávku VW.
Takmer všetci šli predpísanou rýchlosťou a zrejme uvažovali podobne ako ja. Pred mostom stála policajná fabia so zapnutými majákmi.
Pagani ZondaPred vstupom do tunela sa vozovka zmenila z asfaltu na niečo iné a doslova som mal pocit, že vbieham do odpadovej rúry. Spomalil som a v tej chvíli za mnou začal ohromný hukot a húkanie sirén. V ľavom pruhu prebehla čierna Pagani Zonda bez strechy za ňou húkajúca sanitka. Ten hukot bol náramný.
Práve tá skúsenosť so sanitkou mi naznačila, že pre takýto prípad je miesto na vyhnutie sa naozaj minimálne.
Potom som prešiel dialnicou až k odbočke na Lamač a Devínsku novú ves, kde som to otočil a nabehol opäť na dialnicu smerom k mostu.
Po chvíli som dobehol pohodovo jazdiacu Zondu a keďže som ako nejaký folksfagen f turbe vedľa mňa nemal nutkanie si ho obehnúť tak som sa zapichol za neho.
Vošli sme do tunela a všimol som si vzadu za nami dodávková polícia. Zonda zapla hukot a odpálila to. Teraz neviem, či to bola nejaká hra alebo čo presne :-)
Po výjazde som si poriadne ani nevšimol odbočku do Lamača, čo si myslím, že je celkom mínus pretože ju „trafia“ iba tí, čo to už poznajú. Naviac je totiž spojená s benzínkou, takže mnohých to zmätie.
Teraz praktický dojem.
Prejazd je pohodový ale v ranných nervných jazdách do práce to bude vyžadovať naozaj kultúru. Odstavný pruh je minimálny a prejazd už teraz kričí „bacha, toto je na smrť“. Podľa mňa stačí neočakávané zastavenie, spomalenie, blbnutie a v tuneli sa spraví peklo.
Čakal som, že je tunel kratší a aj to prispeje k nervozite v prípadnej pomaly šinúcej kolóny.
Výjazd pred ZOO je zaujímavý a znovu umocňuje prostredie ako v hre Need for Speed. Trochu som sklamaný z odbočky do Mlynskej doliny, je trochu „neviditeľná“ a mám pocit, že veľmi veľa áut bude smerovať práve tam.
Ak ju prešvihnete, tak vás čaká cesta do Petržalky, kde sú opäť známe chytáky kam vlastne do ktorého pruhu ísť aby som sa dostal znovu do centra.
Toľko z putovania po trase jazdy pilota F1 zo soboty.

Môže sa Vám ešte páčiť...

11 komentárov

  1. MiPo píše:

    Ak budeš v Prahe prejdi si trio – Zlichovský tunel, Mrázovku a Strahovský tunel. Najlepšie v rannej špičke.
    Sitinu som ešte nevidel, ale som zvedavý, či to bude zase trapas ako Horelica alebo Branisko:-)

  2. rony píše:

    [1] Stačí aby sa v tom tuneli spravila zápcha napr. kvôli ťuknutým autám čakajúcim na policajtov.
    Snáď bude vodičov ešte pred tunelom včas informovať svetelné značenie a napr. bude zobrazovať miesto 80tky nižšiu rýchlosť s nejakým piktogramom značiacim PROBLÉM.

  3. AIF píše:

    isiel som sitinou pred chvilou smerom von z mesta a uz sa to zmenilo na typicku BA cestu :-) napriek tomu, ze som isiel osemdesiatkou, bol som jedno z najpomalsich aut.

  4. dusoft píše:

    mohol si ten prejazd na kameru natocit, to by som dal aj na vybrali.sme.sk. neviem, kedy tadial pojdem, ale zas nie tak skoro.

  5. rony píše:

    [4] dva problemy:
    * šoféroval som
    * kameru nemám

  6. Piki píše:

    [3] Toto ma prekvapuje. Nie je tam žiadny permanentný dozor? Dispečing? Nemám rád, keď sa policajti moc miešajú do premávky, ale v prípade tunelov sú naopak nevyhnutný! Tunel je naozaj dosť dlhý na to, aby sa tam pri blbnutí mohlo rozpútať peklo. Už spomenuté pražské trio je pod permanentnými kamerami, je tam úsekový radar, všetci to vedia, značky na to upozorňujú a tak sa tam jazdí podľa značiek. Zažil som to tam len cez víkendy a mimo špičku a práve vtedy aj keď sú tunely relatívne prázdne sa tam jazdí podľa predpisov.
    No som zvedaví, ako sa Sitina osvedčí. Možno začnem konečne jazdiť cez Bratislavu obchvatom.

  7. rony píše:

    [6] uz to hovoril hovorca NDS. Oni zaznamy robia ale nemozu nic robit a policia na to prdi pretoze radsej striehnu na obchvate Petrzalky :-)
    Ale vazne: problem je, ze policia neprejavila zaujem na to monitorovacie pracovisko dat svojich ludi, ktori jedini maju opravnenie napr. menit svetelne oznacenia (tam kde trvale svieti 80tka) podla situacie a rovnako nemaju zaujem (inak by to uz bolo) sediet tam a evidovat auta, co by v tuneli jazdili prirychlo.
    Cize klasicky kompetencny spor.
    Ano v Sitine su vsetky tie zariadenia – pomalobezne kamery s moznostou snimat poznavacie znacky automaticky podla rychlosti auta atd.

  8. erik píše:

    Ja som si to odskusal dnes. okolo 18:30 som tam s osemdesiatkou bol suverenne najpomalsi :(
    avg(rychlost)>100
    PS: To bolo dobre: „Po výjazde som si poriadne ani nevšimol odbočku do Lamača“ Uz si dnes cital Drahovskeho :)?

  9. rony píše:

    hej cital a akosi som ten zmetok (nie clanok, myslim na dopravne riesenie) nepochopil :-)
    asi skusim pozriet jeho videa :)

  10. miromir píše:

    7: Na branisku je stala policajna sluzba aby sa dali operativne menit znacky
    PS: podla mna bude prva vazna nehoda v tuneli Sitina a nie na Branuísku

  11. XThom píše:

    [1] Zápchy sú tam len pred tunelmi, na Patočkovej a na Barrandovskom moste (tam je asi večne štvorka :)). Najkrajšie zácpy a kolóny sú od Strahovského tunela, cez Milady Horákové, Špejchar až takmer na Letnú (cca 3.5km), či po Wilsonovej oboma smermi, alebo niekde až od Proseka po Argentínsku ;)