Rozkódovali Mečiarovu „kazetu“

[glosa] Na „kazete“ (podľa všetkého pravdepodobne dátová páska alebo optický nosič) mal byť zoznam účastníkov horizontálnych hier (v tomto prípade žiadna erotika).
Čo to ale znamená? Neviem, či je to kompletný zoznam, no môžem si vymýšľať.
Napríklad sme doteraz jednostranne počúvali ako „horizonti“ potrebujú odškodnenie od nás ostatných. Máme im vraj dať z našich krvavo zarobených peňazí niečo, aby „neškodovali“.
Proti tomu však sme sa bránili iba faktickou argumentáciou v štýle: ale my sme vám škodu neurobili, my vám nemôžeme niečo platiť. Všetko v slovnej rovine. Zároveň padali návrhy typu veď nie všetci horizoňtáci škodovali, pýtajte si peniaze od tých čo mali zisk. A nakoniec sa pripomínalo, že účastníci „horizoňťáci“ sa zúčastnili spoločného podnikania. Ich straty sú teda ich problém ale zároveň pravdepodobne nikto z nich neodviedol z výnosov daň :-)
No a kompletný zoznam znamená, že sa dozvieme (??? bodaj by obsah zoznamov sa publikoval), kto bol horizoňťák (analógia k eštebák) a od koho si majú poškodení pýtať peniaze :-)
No nie? viď. SME.sk: Prokuratúra rozkódovala „Mečiarovu kazetu“
glosa – môže obsahovať nadsázku, zlý alebo dobrý humor, priohnuté formulácie a hlavne – číta sa s úsmevom na perách a nie horúcim sadlom na srdci :-)
Skutočný stav je „obodkovaný“ a zobrazí sa ak počkáš nad ním myškou.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. marek píše:

    celkom vtipne, nam jeden poslanec hovoril, ze si to CD-cko „vypocul“:)) Inu DJ Fruni nema chybu:)
    http://hn.hnonline.sk/c1-21970580-sis-otvorila-disk-s-klientmi-nebank