Falošné weblogy na blogovacích systémoch

Vytvoriť blogovací systém je dnes extrémne jednoduché. Často vám to nepotrvá ani jeden deň a odrazu je z vás ďalší „poskytovateľov“ denníčkov zadarmo. Nepriamo úmerne invencií začnete „spamovať“ (ehm… propagovať) „svoj“ „výtvor“.
Je zaujímavé sa po niekoľkých mesiacoch pozrieť na ten váš výstrelok.


Pretože som už pár krát v minulosti poukázal na mdlosť niektorých „projektov“ a následne mi komentáre zaplavovali urazené egá samotných autorov (samozrejme akosi vždy sa zabudli zmieniť o tom, že komentuje priamo „autor“) tak si prebehnite Zoznam slovenských blogovacích systémov sami. Prevádzkovatelia neúspešných projektov sa do wikipédie „prepasírovali“ sami v záchvate svojho búriaceho ega „urobil som skvelú vec“. Teraz tam v tom zozname strašia. Spoznáte ich sami.
Zamerajte sa napríklad na tieto parametre: nakoľko je systém „zavšivený“ pseudoúčtami spammerov (porno, pilule, kasína). Všimnite si koľko majú po niekoľkých mesiacoch používateľov. Koľko príspevkov napísali za posledných pár dní.
Odstraňuje administrátor systému seno spammerských príspevkov? Pokiaľ to nerobí, zrejme už dávno o projekt stratil záujem. A prepáčte mi: na čo potom pred pár mesiacmi tak tvrdohlavo propagoval svoj projekt, reval ak som mu vyčítal jeho prehnanú aktivitu, prečo vôbec mrhal časom ľudí na projekt, ktorý dnes iba mŕtvolne straší na internete? Len preto, že to môže urobiť „za lacný peniaz a bez námahy?
Blogovací systém môže dnes „vytvoriť“ už ktokoľvek. Jeho cena je však práve v tej trvalej, nudnej, otravnej a neocenenej starostlivosti o to ako funguje, čo sa na ňom deje. Preto ak máte dnes nápad „niečo“ urobiť, zvážte či máte trpezlivosť starať sa o projekt niekoľko rokov. Ak sa vám práve toto zdá „dlho“ a nedovidíte za takýto čas radšej to vzdajte vopred a ušetrite nás svojho krátkeho egomaniackého predstavenia. :-)
Spravodaj code: 3 12 13 15 19

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Niesom píše:

    Tak tak. Dnes nielenže nie je problém urobiť vlastný blogovací systém, ale ani sociálnu sieť (phpizabi), diskusné fórum, či multidiskusné fórum (phpbb), katalóg (phplinkdirectory) a neviem čo všetko ešte. Bezplatných skriptov sú mraky, ani tie komerčné nie sú drahé a pritom sú pomerne kvalitné.
    Podstata úspechu však vie hlavne vo vytrvalosti, ochote učiť sa, skúšať a meniť zabehnuté veci a potom zase vytrvalosť, trpezlivosť a postupné posúvanie sa vpred.
    Kým som sa ja nejako zastabilizoval tak som skúsil dva projekty a až tretí mi takpovediac vyšiel. Zarábať pritom začal až po 2 rokoch prevádzky, keď etarget začal prijímať menšie weby.