Bonz na vybrali.sme.sk a CZ Google News

Včera pribudlo „bonz tlačítko“ na vybrali.sme.sk a odteraz môžu používatelia tohto systému pohodlnejšie upovedomiť prevádzkovateľa o obťažujúcich odkazoch v tejto službe. Typicky sú to pokusy o tapetovanie, reklamné odkazy a pokusy SEO machrov prešibane si optimalizovať weby bez zjavnej protihodnoty používateľom. Bonzovanie funguje poloautomaticky, takže sa nedá klikaním niekomu znepríjemniť používanie služby.
Silná novinka je však uvedenie služby Google News v ČR. Táto služba už indexuje a zobrazuje odkazy na české články. Výborná vec, web tohto typu chýba aj na Slovensku. Pozrite si to sami na News.google.cz

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. yderf píše:

    Niežeby to bolo veľmi podstatné, no to tlačítko pribudlo už predvčerom, viď http://yderf.jaiku.com/presence/18441715 ;-)
    Trochu ma však zaráža, prečo web podobný news.google.cz na Slovensku chýba. Aký problém je (ak to veľmi zjednodušíme) odber pár RSS? Možno je však práve problém v organizácii tých RSS do prijateľnej formy a lepšej propagácii. Napr. reorganizáciou a stanovením si cieľov by také niečo mohlo byť z http://citaj.alian.info/. Alebo z hocičoho iného.

  2. yderf píše:

    sorry za tie odkazy, myslel som, že prevod tých je automatický. Komu sa nechce copy-pastovať, tak sú tu:
    „Môj zápisok v Jaiku o vybrali.sme.sk“:http://yderf.jaiku.com/presence/18441715
    „Alianov citaj.alian.info“:http://citaj.alian.info/

  3. rony píše:

    [2] upozornujem na format odkazov napisom *(odkazy na stránky píšte vo formáte TEXTILE!):* :-)

  4. yderf píše:

    [3] je to tvoja stránka, preto som aj ako ospravedlnenie postol tie odkazy poriadne. Textile je dobry hlavne na to, ze nim mozem zmenit text odkazu – to sa vsak nijako nebije s automatickym prevodom url do klikatelneho tvaru ;-)

  5. rony píše:

    [4] automat som vypol ako ochranu voci blbcom, co by si chceli na Spravodaji zahrat SEO :)
    osobne preferujem ak pouzije clovek textile pretoze to vyrazne skracuje dlzku textu.

  6. Piki píše:

    [1] „Možno je však práve problém v organizácii tých RSS do prijateľnej formy a lepšej propagácii.“ – presne si to trafil. Webovú čítačku nie je problém urobiť. Dokonca aj farmaceut to už roky mám ;-) Problém je nájsť tú správnu formu prezentácie tak, aby to vyhovovalo ľudu. A možno ani to nie, ale nájsť niekoho, kto to naprogramuje za _budúce_ výnosy a druhého, čo to bude celé projektovo manažovať. A o tom, že zvíťazí nie ten, kto to urobí najlepšie, ale ten kto lepšie kričí (rozumej má lepší marketing) sa už tiež naudieralo do klávesnice habadej.