Hlasitosť reklám po prijatí zákona

Nie je to žiadna novinka: reklamy sú v TV hlučnejšie ako ostatný program, či už „technici“ pokrikujú, že to je nemerateľné. Proste je to tak. Nie raz som sa zobúdzal na to, že film prerušila reklama :-) Až do prijatia zákona.
Tesne po tom, som jasne cítil, že reklamy sa stíšili. Pri porovnaní s českými stanicami je to už rozoznateľné.
V poslednej dobe je tu ale ďalšia finta TV. Roky bol prechod k reklamnému bloku taký rituálnejší. Posledné dni pozorujem, že sledujem reláciu/film a *odrazu STRIH a som v reklame.* Bez výstrahy a akoby to bola pomaly súčasť filmu. Žiadny prechod, nič.
Pripadá mi to ako pomsta za povinnosť nedávať hulákajúce reklamy.
Medialne.sk: Rada potrebuje na meranie hlasitosti takmer milión

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. k8jo píše:

    stopercentne súhlasím, ale keby im obmedzili aj toto, stále si tí v telke nájdu niečo nové… musia špekulovať, veď reklama ich živí…

  2. dusoft píše:

    Radia stale maju hlucnejsie reklamy ako program. Podla mna jednoducho pokutovatelne. Vsimol som si to pri FM, Exprese.

  3. Erik píše:

    Pravdu máš Rony. Ja to už roky meriam a nič sa nemení. Mám taký jednoduchý zvukomet: Čím hlasnejšie ju pustia, tým rýchlejšie prepnem :)

  4. Jiří Bureš píše:

    S hlukem reklamy taky bojuji. U nás navíc strašným způsobem na ČT zesilují znělky a začátky zpravodajství (daleko víc než u reklam). Vedle zesílení taky dojde k citelnému snížení kvality zvuku. Máto jeden klad. Naučil jsem se mačkal tlačítko Mute na dálkovém ovladači. ;-)