Čo ak iPhone odrazu zobrazí Incorrect SIM

Po case mi telefon zacal odmietat vlozenu SIM hlasenim Incorrect SIM.
Dovod? Pravdepodobne zmena nazvu siete z t-mobile na O2 SK. Na vysvetlenie O2 SK vyuziva siet t-mobile a dnes som kupil obnovovaci kredit pre SIMku O2, co sposobilo aj nejake zmeny.
Incorrect SIM znamena, ze vlozenu SIM telefon povazuje za cudziu a Turbo SIM zlyhava v kamuflovani AT&T SIMky.
Riesenie existuje – v inej teme pisem o tom, co sa mi stalo ale nastastie mam postup:


1. Vymazanie TurboSIM
V prvom rade treba vymazat TurboSIM. K tomu potrebujeme iny telefon. Zapnite v inom telefone funkciu, ktora pyta pri starte telefonu PIN.
Vlozte do tohto ineho telefonu SIMku – vasu vlastnu – s TurboSIM samozrejme! Opatrne!!! Pozn.: iphone je este k turbosim setrny, no ostatne telefony su znacne nepriatelske – najdite taky telefon.
Ked telefon vypyta PIN, tak pozor – dolezite – zmena – vkladame TPIN.
TPIN je kod TurboSIM a najdete ho na obale – taka nalepka, ktorou bola TurboSIM pripevnena k papieru. Je to osemmiestne (ano!!) cislo.
Takze vlozte miesto skutocneho PIN toto cislo z obalu TurboSIM a odoslite.
Telefon zahlasi, ze je nespravny PIN. Nevadi a vypnite telefon. TurboSIM je vymazana.
Teraz mozeme odznovu riesit STEP 3 z notoricky znameho navodu na „odblokovanie“ iphone pomocou TurboSIM.
V skratke ten postup je:
KROK 3 – PRÍPRAVA A INŠTALÁCIA TURBOSIM
Netreba ziadne subory vkladat do iphone – uz ich tam totiz mate z prvotnej instalacie TurboSIM. Teraz to iba „resetujeme“ a nanovo programujeme TurboSIM.
1. na vašom iPhone choďte do Settings \ General \ Auto Lock \ Never
2. vložte originálnu SIM (pribalenú s iPhone) (nie Vašu!!!) do TurboSIM a opatrne(!!!) vložte do vášho iPhone
3. spustite PuTTy a pripojte sa použitím IP vášho IP v kolónke host name
4 PuTTy sa spýta na username, napíšte „root“, potom sa spýta na heslo, ktoré je „alpine“ – tak napíšte „alpine“ a stlačte Enter (heslo bez tých uvodzoviek)
5. napíšte „launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist“
(keď to urobíte, uistite sa, že nechcete (niekedy sa prihodí) reštartovať telefón, až kým nereloadnete CommCenter v kroku 3/18!)
6. napíšte „turbo-info“ a stlačte Enter – nejaké čísla budú nasledované textom „OK. no errors“
7. napíšte „turbo-app /private/var/root/applesaft.trb“ – tak sa súbor prekopírovaný do tohto adresára vec SFTP teraz spustí; na konci uvidíte OK
8. napíšte „launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist“
9. reštartujte váš iPhone
10. na vašom iPhone choďte do Settings \ Phone \ SIM Applications \ Apple Saft \ Set \ Accept
11. vyberte TurboSIM a originálnu SIM z iPhone (opatrne!!!!!!!!!!!!!)
12. vymeňte originálnu SIM a vložte do TurboSIM svoju vlastnú SIM a dajte zasa do iPhone (opatrne!!!)
13. reštartujte váš iPhone
KROK 3 – HOTOVO! Váš iPhone môžete začať používať.
Toto mi zabralo, na telefone mi uz miesto t-mobile (aj ked ide o SIM kartu O2 SK) svieti O2 – SK a telefon funguje!
Vsetci, ktori sa dostali do podobnych problemov kludne podakujte Smile

Môže sa Vám ešte páčiť...

17 komentárov

  1. Piki píše:

    Tento 13. bodový návod spolu s n-bodovými návodmi v predchádzajúcich článkoch by si mali prečítať všetci jabĺčkári, ktorí chcú vypustiť s úst vetu: Apple je užívateľsky prístupný, jednoduchý, človek zapne a pracuje bez toho, aby vnímal nejaký operačný systém, ktorý sa snaží byť múdrejší ako užívateľ.
    Pozor, ja nepopieram, že by to tak mohlo byť. No zdá sa mi, že uvedené univerzálne tvrdenie platí v prípade, že nastanú isté špecifické, konkrétne podmienky. (v tomto prípad napríklad žiť v presne vymedzenom priestore USA, či UK a používať preddefinovanú telefónnu sieť)

  2. potmehood píše:

    PS: Co Orange SIM? ;-)
    Je naozaj tragikomicke, kolko taky skvely iPhone vo finale stoji casu a penazi, este ze potom uzitok je taky aky je…

  3. dusoft píše:

    tiez mi to pride, ako riadne zlozity postup, ale zas kazdy voli, co chce. takto to posobi dost nefunkcne. ak clovek potrebuje hlavne telefonovat, tak nema cas riesit taketo veci.

  4. rony píše:

    [1] Piki – trochu si vedla. To su navody na spojazdnenie nad ramec toho, co Apple zamysla.
    V skutocnosti je v Amerike aktivacia kupeneho iPhone vecou spustenia iTunes.
    [2] budem neprijemny: neries za mna veci, ktore riesim ja. Ja sam posudim nakolko to ma cenu. OK?
    [3] kto povedal, ze je to postup pre kazdeho? ja som dopredu vedel nakolko je to zlozite. Ked mam teraz povedat pravdu, tak uz je to brnkacka o nic zlozitejsia priemernej instalacii SW balika na PC :-) Ak potrebujes telefonovat, zajdes do predajne operatora, das korunu, podpises par papierov a ides. K tomu riesenie existuje a nie si nuteny z tohto pohladu posudzovat ozivovanie iPhone. Alebo ano?
    Takze debaty na temu aky je iPhone shit a ako je to strasne zlozite ho ozivovat si premelte vo vlastnych mozgoch a neotravujte tu tisickrat omielanymi recami, ktore tu proste nechcem vidiet, pretoze to uz ludia ako vy rozdrbali po celom internete :-)
    Nic v zlom – bud mate k clanku cosi povedat alebo to povazujete za arenu na prejavenie pohrdania nad postupmi a samotnym iPhone ale v tom pripade ocakavajte, ze budem voci vam rovnako neprijemny a bezohladny.
    znovu zopakujem pani: ak ste tu masinu nedrzali v ruke, tak s vaznym ksichtom vam hovorim, ze nemozete k tomu ziadnu relevantnu poznamku prejavovat. Ak budete mat trosku skusenosti, potom mozete pokecat.
    Nemam rad ak prejavujete despekt k niecomu, co ste si ani neodskusali.
    Alebo mam zacat pisat ironizujuce clanky na nahodne zvolene mobily?
    Spamatajte sa trochu, vsetci, co ste teraz pisali, citate Spravodaj a urcite aj ten prispevok o iPhone, ktory som napisal a tu v tomto komentari iba zopakoval. Neberiem vam vas nazor – proste ste sa zariadili podla svojich poziadaviek a potrieb. Nerieste motivaciu inych robit veci inak. Tu sa to nedeli na „spravne“ a „nespravne“.
    Keby som vas nepoznal, tak sa nenamaham pisat takyto dlhy text ako reakciu na vase zbytocne komentare. Ale vazim si vas, tak tu nezhovadujte veci, ktore sa vas nedotykaju.
    Pre tych, co si myslia, ze je to zlozity postup (teda nie tento – toto je len ozivovanie zaseknutej SIM, co sa malokomu stane – tie predosle dva).
    Zjednoduseny popis je:
    1. uvedenie do recovery (stlacis dve tlacitka a je to)
    2. downgrade cez iTunes
    3. vyskocenie z recovery
    4. nabehnutie na jednu webstranku cez wifi
    5. upgrade cez iTunes
    6. naprogramovanie TurboSIM
    Predosla verzia iPhone sa odblokovala iba krokom 4.

  5. potmehood píše:

    Bavim sa nadalej, je mozne ze trafena hus zagagala? :-)
    BTW iPhone som v ruke drzal 2x (prvy a posledny) – a to dokonca dlhsie ako 1 minutu v obchode…

  6. rony píše:

    o akej husi to tu preboha splietas?
    ty tu tocis o tom ako je iPhone pre teba na hovno a snazis sa to iste videnie vnutit aj ostatnym.
    zamerne sa snazis nasierat? nedosiel som na nic ine ako fakt, ze si sa bud rozhodol evanjelizovat svoj odpor voci iphone vsade, kde sa o nom pise?
    bez prosim ta kamsi s tymi recickami, naozaj iba otravujes.

  7. potmehood píše:

    Reagoval som na odpoved na moju poznamku k Orange SIM karte – preto to prirovnanie.

  8. rony píše:

    [7] a co preboha ma byt? ty si myslis, ze som zaslepeny jebo, co do krvi bude obhajovat neobhajitelne alebo co preboha? uz som ti napisal: neries tu veci, ktore nie su tvoj biznis.
    respektujem ta v nazore, ze iphone neznasas ale prosim ta, ale mna nezaujimaju, pretoze nie si pre mna osobnost, ktorej nazor by som prijal co i len o kusok viac ako nazor usopleneho tinezera – prepac ak som sa ta tym nahodou dotkol, je to len dosledok toho, ze komentujes clanok, ku ktoremu nemas co povedat okrem deklarativnych vyhlaseni, na ktore nie som zvedavy.
    uz to pochop, ze si mimo

  9. dusoft píše:

    rony: naopak som rad, ze tu o tom pises. ale na druhej strane moj nazor je, ze tie procedury, co si opisal, su naozaj dost narocne. predstav si, ze to budes musiet absolvovat pravidelne (vymena sim karty, update firmware?)

  10. rony píše:

    [9] narocnost nikto nepopiera!!! preboha! naco to riesis ci to je alebo nie narocne!? k comu to je dobre? nechapem. vobec nerozumiem. ja neuvazujem pri nich v zmysle, aby si to podla nich robil totalny dement! to uz predsa bolo povedane inak a inde. nechces to podstupit, tak netvrd, ze to je pre „beznych“ zlozite! Proste to pre beznych nie je vobec urcene! Je to pre tych, co na to maju. podmienkou je chapat zmysel tych krokov. tak tu neries blbosti tiez.
    Preco pravidelne update firmware? Naco? Nechapem. Downgrade a upgrade v predoslych postupoch je nutny kvoli obideniu oficialneho postupu. A oficialny postup je pre tych, co nemozu ist tymito postupmi. Znovu opakujem, toto nie su postupy pre hocikoho. A nemozno z nich o iPhone nic vobec nic usudzovat.
    Kurnajz, to mam tu zacat pisat o hackovani systemovych suborov Windows Mobile? Napr. ak nahodou chces taku hovadinu ako dalsi modul v Today obrazovke, musis editovat XML subory! Tam su postupy este nepochopitelnejsie pretoze pochopit strukturu XML to chce svoje vedomosti. A aj tam plati: nevies, nerob to.
    Vsetko, co som v suvislosti s navodmi zverejnoval su veci, ktore s vlastnostami iPhone nemaju nic spolocne. Nechapem, ze to tu v komentaroch zatial nikto nezobral na vedomie!
    Priklad: toto je nieco ako keby ste si kupili auto, zamerne bez klucov a teraz sa snazite to ochcat a vyrobit si vlastne.

  11. potmehood píše:

    rony: Kazdopadne drzim palce v dalsom hackovani, aby si nahodou nemusel hladat stary telefon zakazdym ked si budes chciet zavolat ;-)
    Ale neber to osobne, je to predsa len kritika iPhonu, ktora ak ta nezaujima, tak ju nechaj tak…

  12. rony píše:

    [11] preboha ziveho! ty mas ale starosti o to, aby som si s tym zatelefonoval. Robis zo mna idiota uplne zbytocne. Nechaj to na mna, ok?
    Ake dalsie hackovanie? Preboha… Aky STARY telefon? Ake hladanie? Co mi tu ty vymyslas za problemy? To su tvoje vykonstruovane predstavy, ktore neries.
    Kto ti nakukal, ze teraz som uplne nestastny z toho, ze som podla teba ZLE kupil? Neries to, ci je to zla kupa pre mna. Ak mi v tom nepojde nikdy Orange karta, tak sa nic nedeje. Ja som vedel do coho idem.
    Nechapem o co ti ide. Chces sa deklarovat ako majster spravnych rieseni, spravneho vyberu toho, co ma niekto iny urobit aby to bolo podla tvojej predstavy chodu sveta?
    Precitaj si vsetky clanky, kde som spomenul iPhone a dotvor si svoj nazor. Ak ti vyjde, ze iPhone je aj tak pakovina, tak si svoj nazor nechaj pre seba ako dobre odovzdanu skusenost. Ja to od teba nutne vediet nepotrebujem. Vnimam dostatocne VSETKYCH velmajstrov, ktori dokazu tak zasvatene rozpravat o tom ako je co vsetko ZLE a hlavne vseobjimajuco jednotne pre vsetkych. Hlavne ak neodporuju ich predstavam.
    Snazis sa tu iba znechucovat, co sa mi nepaci a nikam to nepovedie. Ja si myslim, ze ak by sa tu mali objavovat komentare, tak k tomu co som napisal v clanku.
    Nie dementne komentare opisujuce hlavne mentalne pochody ich autorov, ktore iba zbytocne odbiehaju do tem, ktore su objektivne neriesitelne.
    Ja viem, ze temu iPhone len zneuzivas na to, aby si co najviac znechucoval ostatnym ich potesenie. Mam napad: venuj sa hraniu hier, kludne to Call of Duty :-)
    Pochop jednu vec: stacilo by aby som vedel, comu sa ty venujes a ver, ze medzi nimi bude nieco, co ja povazujem za hovadinu a dokazem ti rovnako kazit vzduch. Nie si voci tomu imunny ale ja to robit nebudem – kazdy ma narok venovat sa veciam, ktore ho zaujimaju nech je to podla niekoho ineho absolutna blbost. Spomen si na to, ked ti niekto bude tlct do hlavy, ze sa venujes sprostostiam. Presne tak teraz posobis ty na mna. Ako iPhonom frustrovany bez naleziteho odstupu bez pochopenia pre inych.
    Nemozem sa s tebou bavit rovnocenne, ty citas moje clanky a ked uznas za vhodne, tak dopises komentar. Ja to urobit nemozem. Ak ti nejaky text vadi alebo predmet, ktoremu sa text venuje, nemusis zrovna vzdy sa k nemu vyjadrovat.
    Koniec debaty na temu „rony ma ten zly iphone a ja mu to musim povedat“.

  13. potmehood píše:

    Dovolim si predsalen este cosi – zaujima ta sice „moj nazor“ ale ovsem, len ak je v sulade s tvojim (v tomto pripade pro-Apple iPhone) nazorom. Nezvladas (napocital som 6x slovo preboha) nieco ine ako pozitivnu kritiku ale musis si obhajit svoje…

  14. rony píše:

    si trochu mimo len tu nechcem polemiku na temu iphone ako vidis samotnemu iphone sa nevwnujem. Ty to asi chapes ako spor okolo iphone ale ja sa ta snazum iba vytlacit z takej debaty. Zvysok su tvoje konstrukcie ktorw nemaju s clankom, ani mojim postojom pro proti apple nic spoloxnw. Mas ledva osemnast ze? Ak ano chapwm snahu za kazdych okolnosti hladat apory aj ked to nije nutne. Preklepy sposobil neschopny iphone a ty urcite vies povedat co je lepsie. Ale to uz tiez mam.

  15. potmehood píše:

    Uz si toho napisal dost na utvorenie mienky, necham bez komentara.

  16. Lucian píše:

    Prečo je nutná tá zvýšená opatrnosť pri vkladaní a vyberaní SIMky? (opatrne!!!!!!!!!!!!!)

  17. rony píše:

    [16] niekde si nalistuj nieco o TurboSIM. Vklada sa to SPOLOCNE – aj SIM aj TurboSIM.