Návod jailbreak / activate / TurboSIM pre Apple iPhone

Ďalší z návodov, tentoraz vrátane postupu na TurboSIM. Vhodné pre iPhone 1.1.2 OOB (kúpený už s verziou 1.1.2, najnovším modemovým SW a bootloaderom). Pozor: ide iba o preklad. Postup som neoveroval a nerobím žiadny hotline ani poradenstvo. Čokoľvek je v návode zle, tak je to Váš problém a vďaka pokiaľ ma upozorníte na chybu v texte.
Aby sme predišli zbytočným diskusiám a otázkam: najprv si otvorte stránku iPhone Status Ticker
Začiatočníkom a amatérom doporučujem prejsť si tento úvodný text.


Windows verzia pripravil nikimere – s pár malými úpravami od iMaso
AKO NA JAILBREAK/ACTIVATE IPHONE 1.1.2 OTB (Bootloader 4.6) a POUŽITIE S TURBOSIM
————————————————————————————————————————-
KROK 1 – DOWNGRADE VÁŠHO 1.1.2 OTB NA 1.1.1
1. stiahnite firmware 1.1.1
1. download 1.1.1 firmware here:
http://appldnld.apple.com.edgesuite….a_Restore.ipsw
2. pripojte váš iPhone k PC a urobte nasledovné: stlačte obe tlačítka sleep a home na 10 sekúnd, okolo ôsmej sekundy obrazovka sčernie, stále držte obe tlačítka a iPhone sa opäť zapne. Keď sa zapne, uvoľnite tlačítko sleep ale stále držte stlačené tlačítko home pokiaľ neuvidíte obrazovku s káblom. Teraz ste v restore móde. NEODPÁJAJTE telefón (z kábla).
3. naštartujte iTunes 7.5; iTunes zobrazí hlásenie, že iPhone je v recovery móde; pridržte kláves SHIFT a kliknite na tlačítko restore (v iTunes); zobrazí sa výber súborov a nájdite súbor s 1.1.1 firmware (iPhone1,1_1.1.1_3A109a_Restore.ipsw), ktorý ste si v bode 1. stiahli; iTunes teraz urobí downgrade iPhone na 1.1.1 a potom zobrazí chybu 1015 alebo 1011, ktorá nie je dôležitá a môžete ju ignorovať.
4. ukončite iTunes
KROK 1 – HOTOVO!
————————————————————————————————————————-
KROK 2 – JAILBREAK A ACTIVÁCIA
1. stiahnite iBrickr:
http://ibrickr.com/downloads/ibrickr_v0.91.zip
2. Rozbaľte stiahnutý ZIP archív do novej zložky na vašom PC
3. spustite iBrickr a zobrazí sa informácia o tom ako dostať telefón von z recovery módu.
4. (jailbreak) V prípade, že dostanete „activate“ obrazovku, zatvorte iTunes a presuňte sa (na iPhone) na numerickú klávesnicu, vytočte *#307#, telefón začne volať, potom stlačte „backspace“ a vymažte čísla, potom stlačte 1, potom „volanie“ (dial), telefón začne znovu volať, stlačte „odpovedať“ (answer), potom stlačte „podržať“ (hold), telefón začne znovu zvoniť, stlačte „odmietnuť“ (dismiss), potom choďte do kontaktov, pridajte dva kontakty, prvý je: meno p a url prefs://1F a druhý je meno j a url http://jailbreakme.com, uložte ich a choďte na kontakt p a kliknite na prefs://1F, toto zapne Wi-Fi, uistite sa, že ste pripojení na Wi-Fi a stlačte tlačítko home, zobrazí sa obrazovka „activate“, presuňte sa na unlock, potom vytočte (kontakt) j a kliknite na url http://jailbreakme.com. Otvorí sa prehliadač na stránke AppSnapp Webapp, vyberte „Install AppSnapp“ úplne dole na stránke, Safari teraz havaruje a potom čakajte okolo dvoch minút, telefón sa reštartuje a máte jailbreaknutý 1.1.1 iPhone.
5. na vašom iPhone kliknite Installer a overte, či sa zobrazí výza k update installeru / ak je update dostupný, ak áno, urobte to (potom ako sa to dokončí, kliknite na tlačítko home a počkajte kým iPhone urobí soft reset a potom sa presuňte na unlock). Ak nie, choďte na nasledujúci krok.
6. (oktoprep) otvorte iTunes, sychronizujte alebo nastavte ak ste si istí na hlavnej obrazovke pomocou zobrazených update a restore tlačítok. Teraz na telefóne kliknite na Installer (modrá ikona) a nainštalujte Oktoprep, nájdete ho pod Tweaks 1.1.1 a počkajte kým nepovie, že je to ok blablabla, potom stlačte tlačítko home a počkajte na soft reset. (( nereštartujte telefón ))
7. (update na 1.1.2) na iTunes stlačte update. Toto updatuje váš telefón na 1.1.2 bez chýb, počkajte, kým skončí, obrázok pripojenia sa objaví na iPhone a môžete sa presunúť na unlock v Gibberish, na iTunes vám môže povedať, že potrebujete itunes 7.5 alebo vyššie na aktiváciu telefónu.
8. vypnite iTunes
9. stiahnite a rozbaľte:
http://conceitedsoftware.com/iphone/1.1.2-jailbreak.zip
10. otvorte „jailbreak.jar“ (musíte mať nainštalovanú na počítači JAVU!) a počkajte kým sa proces neukončí, iPhone sa počas neho dvakrát rebootne (ak jailbreak.jar nefunguje, skúste windows.bat)
KROK 2 – HOTOVO! Váš telefón je jailbreaknutý a aktivovaný vo verzií 1.1.2
————————————————————————————————————————-
KROK 3 – PRÍPRAVA A INŠTALÁCIA TURBOSIM
1. na vašom iPhone choďte do Settings \ General \ Auto Lock \ Never
2. pripojte iPhone do vašej WLAN (napíšte dole IP svojho iPhone, ktorú má vo vašej WLAN!) Dôležité: robte nasledovné vo WLAN prostredí, ktoré je zabezpečí, že telefón dostane tú istú IP cez DHCP znovu po ďalšom reboote!!! Inak sa môžete zaseknúť v kroku 3/15, pretože sa telefónu zmenila jeho IP pridelená z WLAN. Ak ste na pochybách urobte toto: na vašom iphone, akonáhle dostane IP adresu z DHCP, zmeňte mód z DHCP na Static predtým ako budete pokračovať v tomto návode.
3. na vašom iPhone, naštartujte Installer a nainštalujte nasledujúce: BSD Subsystem / Communitysources / OpenSSH
4. stiahnite a odzipujte tieto súbory na váš PC:
http://rapid_share.com/files/7197445…_rev2.zip.html
http://rapid_share.com/files/7197770…abled.zip.html
(v názve domény je podtržítko – musíte ho odstrániť!!!)
5. stiahnite a otvorte WinSCP (ak ho už nemáte)
http://winscp.net/download/winscp405setup.exe
6. pomocou WinSCP sa pripojte k iPhone; Protocol: SFTP / Port:22/ Server: IP adresa vášho iPhone (viď. vyššie) / Username: root / heslo: alpine
7. použite WinSCP na skopírovanie súboru „applesaft.trb“ (zo zložky turbosim_rev2) do zložky /private/var/root v iPhone
8. použite WinSCP na skopírovanie všetkých ostatných súborov (bez súboru „applesaft.trb“) (zo zložky turbosim_rev2) do zložky /bin v iPhone
9. označte skopírované súbory v zložke /bin, pravé tlačítko nad nimi, zvoľte „Properties“ (alebo pod.) a dajte im práva 0755 (vlastník: RWX / skupina: RX / ostatní: RX)
10. zatvorte WinSCP, potom stiahnite PuTTy (ak ho nemáte)
http://the.earth.li/~sgtatham/putty/…/x86/putty.exe
11. vystrihnite obe SIMky (originálna je vložená v telefóne a vaša, ktorú chcete použiť) pre vloženie do TurboSIM. Opatrne!! Pozor!!
12. vložte originálnu SIM (pribalenú s iPhone) (nie Vašu!!!) do TurboSIM a opatrne(!!!) vložte do vášho iPhone
13. spustite PuTTy a pripojte sa použitím IP vášho IP v kolónke host name
13. start PuTTy and connect using your iPhone IP address as the host name.
14 PuTTy sa spýta na username, napíšte „root“, potom sa spýta na heslo, ktoré je „alpine“ – tak napíšte „alpine“ a stlačte Enter (heslo bez tých uvodzoviek)
15. napíšte „launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist“
(keď to urobíte, uistite sa, že nechcete (niekedy sa prihodí) reštartovať telefón, až kým nereloadnete CommCenter v kroku 3/18!)
16. napíšte „turbo-info“ a stlačte Enter – nejaké čísla budú nasledované textom „OK. no errors“
17. napíšte „turbo-app /private/var/root/applesaft.trb“ – tak sa súbor prekopírovaný do tohto adresára vec SFTP teraz spustí; na konci uvidíte OK
18. napíšte „launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist“
19. reštartujte váš iPhone
20. na vašom iPhone choďte do Settings \ Phone \ SIM Applications \ Apple Saft \ Set \ Accept
21. vyberte TurboSIM a originálnu SIM z iPhone (opatrne!!!!!!!!!!!!!)
22. vymeňte originálnu SIM a vložte do TurboSIM svoju vlastnú SIM a dajte zasa do iPhone (opatrne!!!)
23. reštartujte váš iPhone
KROK 3 – HOTOVO! Váš iPhone môžete začať používať.
Originál návodu som prevzal zo stránky hackintosh
Pripomienky k prekladu sú vítané. Pripomienky k postupu pridávajte, pokiaľ chcete pridať niečo zo svojich skúsenosti a poznatkov. Celkom určite sa na tomto mieste NEPÝTAJTE na nič, čo vám nie je jasné – nikto vám rozumne neodpovie!!!
Pozor: komentáre môžem vymazávať.

Môže sa Vám ešte páčiť...

16 komentárov

  1. rony píše:

    Doplnenie
    Pro ty, kdo by mel problemy s volanim a vypinal se mu keypad do home screen v 1.1.2:
    Po odblokaci najit v installeru utilitu iWorld a v ni vybrat Czech republic.

  2. v3li píše:

    Moc díky. Funguje to skvěle….

  3. Niko píše:

    Je to super popis, hoci som sa niekedy stratil,lebo nie som technicky zdatny, ale zasekol som sa v kroku 2 bode 7.:
    7. (update na 1.1.2) na iTunes stlačte update. Toto updatuje váš telefón na 1.1.2 bez chýb, počkajte, kým skončí, obrázok pripojenia sa objaví na iPhone a môžete sa presunúť na unlock v Gibberish, na iTunes vám môže povedať, že potrebujete itunes 7.5 alebo vyššie na aktiváciu telefónu.
    Asi 3x som to dal natiahnut a stale mi napisalo, ze time out connection. Chcem sa opytat, ci mozem pokracovat aj firmwerom 1.1.1 ?
    Mohli by ste mi vysvetlit ako sa robi v 3 kroku bod 2. a 3.?:
    2. pripojte iPhone do vašej WLAN (napíšte dole IP svojho iPhone, ktorú má vo vašej WLAN!) Dôležité: robte nasledovné vo WLAN prostredí, ktoré je zabezpečí, že telefón dostane tú istú IP cez DHCP znovu po ďalšom reboote!!! Inak sa môžete zaseknúť v kroku 3/15, pretože sa telefónu zmenila jeho IP pridelená z WLAN. Ak ste na pochybách urobte toto: na vašom iphone, akonáhle dostane IP adresu z DHCP, zmeňte mód z DHCP na Static predtým ako budete pokračovať v tomto návode.
    3. na vašom iPhone, naštartujte Installer a nainštalujte nasledujúce: BSD Subsystem / Communitysources / OpenSSH
    Ja som hlupak a neviem kde to mam najst.Dik za pomoc.

  4. rony píše:

    preco sem pastujes casti textu z clanku?
    Neviem na co sa pytas asi si v navode nieco prehliadol
    Studuj najprv. Ak ti robi problem nastavit wifi tak ten navod nie je pre teba.
    Toto nie je poradna prepac ale nemam na to cas a trpezlivost

  5. rony píše:

    [3] spomen si, ci si spravne urobil predosly krok pripadne postupuj podla u krokov 1. a 2. podla tohto „obrazkoveho navodu pre jailbreak a aktivaciu“:http://www.sixth-ave.com/iturbo.htm
    Doporucujem porovnat postup s tymto „dalsim navodom.“:http://spravodaj.madaj.net/view.php/2007/12-jednoduchy-jailbreak-iphone-112-oob

  6. Niko píše:

    chcel som sa len opytat, ze ked som to downgradol na firmware 1.1.1, ci musim naspat updatednut na firmware 1.1.2? Lebo ked mi iTunes stiahne update, tak ho nemozem nainstalovat.
    Skusal som dnes odblokovat cez anySIM alebo aj Sim free, ale potom som sa docital na tvojej stranke, ze sa to da spravit len cez turbosim(ked mam firmware 1.1.2 a Bootloader 4.6). Kedy to bude mozne spravit inac?
    Myslis, ze zvladne spravit turbosim aj laik?

  7. rony píše:

    [6] Pripomienky k prekladu sú vítané. Pripomienky k postupu pridávajte, pokiaľ chcete pridať niečo zo svojich skúsenosti a poznatkov. Celkom určite sa na tomto mieste NEPÝTAJTE na nič, čo vám nie je jasné – nikto vám rozumne neodpovie!!!
    Kedze si ignoroval tento odstavec, tak tvrdim tieto dve veci:
    1. ano je schopny upravu v kroku 3 robit aj laik, ale musi byt hodne trpezlivy, nic ho nesmie vyrusovat, musi davat pozor a vsimat si detaily v navode – proste sa ho musi naucit do detailu a premyslat.
    2. nie, ty to nie si schopny, pretoze si nepozorny.
    neuraz sa ale je slusne ak respektujes prosbu uvedenu v clanku.
    svoje problemy ries v diskusnom fore napr. na http://www.iphone.cz

  8. Niko píše:

    Sorry, ale musim sa ucit na skusky, tak som nemal cas citat vsetky veci.Ale si cool, ze my stale odpises:-)))

  9. rony píše:

    [8] dufam, ze z teba nebude ucitel ani nic, kde by si musel prezentovat svoje gramaticke umenie :-)

  10. Jaro píše:

    Byvam v USA a nejde mi otvorit
    http://rapid_share.com/files/7197445…_rev2.zip.html
    http://rapid_share.com/files/7197770…abled.zip.html
    nevies preco?

  11. rony píše:

    [10] odstran _ z adresy a vloz do prehliadaca.

  12. Soki65 píše:

    Prosim vas chcel by som sa opytat, ci pri unlocku
    mozem pouzit akukolvek sim AT&T lebo k pri kupe Ihone z ebay som ziadnu nedostal.
    napr: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330202346953

  13. rony píše:

    [12] Mily Soki65 najprv mi dovol pripomenut kusok textu z clanku:
    „Pripomienky k prekladu sú vítané. Pripomienky k postupu pridávajte, pokiaľ chcete pridať niečo zo svojich skúsenosti a poznatkov. Celkom určite sa na tomto mieste NEPÝTAJTE na nič, čo vám nie je jasné – nikto vám rozumne neodpovie!!!“
    Odpoved: mozes. lubovolnu z ineho iPhone ale len ak chces pouzit TS. Ak kupis predprogramovanu kartu tak nepotrebujes nic.
    *Pre ostatnych:* odpovede na svoje otazky najdete vo forach na iphone.cz, najprv CITAJTE, lebo ked polozite zaciatocnicku otazku, tak vacsinou „uz tam odpoved na nu najdete!“:http://www.iphone.cz/

  14. Dejf píše:

    V návodu píšete ať se stáhne ComCenter_Disabled. Ale nikde už není uvedeno co s tím. Mám nahradit původní soubor v iPhone tím, který je v zipu?

  15. rony píše:

    neviem, co s tym.

  16. Dejf píše:

    No pokud to funguje i bez něj, tak nepoužívat. Asi to je nějaká verze, když by nešel provést příkaz launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
    Ale to jen hádám.