Otravné volania v Nórsku

Na Slovensku nie je situácia s otravnými volaniami zlá. V takom Nórsku nájdete web TelefonTerror.no, (nórsky) kde sú reportované čísla otravných volajúcich. Dokonca sú prispôsobení na distribúciu databázy do aplikácii na WM telefónoch. Je to veľmi podobné antispamovým filtrom a hlavne pohodlné. Ak niekto nahlási nové číslo, ľahko sa distribuje rovno do telefónov.
Prečo nerobiť otravovanie telefonovaním ľahké? Oni si zistili – bohviekdebohvieako – vaše telefónne číslo. Oni sa rozhodli – bohvieprečo – v daný okamžik vám volať – nekladú si otázku, či vás zvonením neotravujú. Oni vás otravujú prezváňaním – robia to cielene.
Tak prečo by sa nemali ocitnúť v globálnom blackliste? Že si zmenia číslo? Veď práve v tom to je. Tak budú opäť v databáze.
Len treba priznať, že WM telefón s filtrovacou aplikáciou má minimum ľudí :-) Preto je tu ale taký pekný web ako TelefonTerror.no, kde si ostatní môžu zistiť k danému číslu dodatočné informácie.
Takže, bude TelefonTeror.sk?

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Mac píše:

    Na CZ SIM kartu mi chodily otravné SMS každý deň. Tak som jednoducho prestal v tomto štáte používať telefón a čuduj sa svete, vôbec mi nechýba. Všetkú komunikáciu zvládam cez internet, ktorý mám k dispozícii všade kde sa pohybujem okrem ulice. Telefón aj na SK používam naozaj už len sporadicky…