Suzuki Ostrihom

Dnes bolo fabrikou Suzuki špeciálne pre klub umožnená jej návšteva. Znamenalo to vstať o pol piatej, o hodinu neskôr vyraziť smer Štúrovo a odtiaľ do cieľa.
Akciu zabezpečil maďarský Suzuki klub a vo fabrike sme videli „roboty“ :-) skladajúce nielen autá Suzuki :-)
Takže: identické kópie sú Opel Agila a Suzuki Splash, Fiat Seduci a Suzuki SX4. Briti jazdia na Vauxhalloch ale opäť je to Splash :-) Iba Swift nemá náprotivok.
Pomer výroby je asi taký, že najviac ide von Splashov.
Videli sme ako sa do autá pchajú motory (rádovo 1 minúta). Každú minútu vybehne jedno auto z linky. Sranda je, že idú pomiešane za sebou, takže napr. motory musia ísť tiež v správnom poradí. Keby sa zobrali vstupy a na konci odkleplo hotové auto, tak celý proces trvá 24 hodín.
Po prebehnutí „pásu“ (pozalamovaný) sme prešli parkoviskom a ukázali nám tri súťažné vozy (Swifty).
Pár akcií poriadaných maďarmi ešte využijeme, zatiaľ nebudem predbiehať, niektoré sú extrémne atraktívne.
Sorry, ak vás to nezaujímalo.

Môže sa Vám ešte páčiť...

19 komentárov

  1. dusoft píše:

    To Madarsko ma silny vplyv, co? Ta prva veta… :-)

  2. Andy píše:

    ked si casom kupis aj auto lepsej znacky, uvidis, co je to starostlivost:)
    napr 3 dni v andaluzii, vsetky modely znacky v najvykonnejsich verziach na mieste, 5 hviezd hotel, uplne vsetko v cene (aj alkohol:), na konci after party, volna debata s CEO znacky…

  3. rony píše:

    rozmyslam, ktora fabrika je v andaluzii…

  4. Andy píše:

    ziadna, je tam krasne pocasie a spickove „okresne“ cesty:)
    btw, znacka ma tri pismena.

  5. rony píše:

    [4] jo stary dobry rusky VAZ :)

  6. bsa píše:

    ad [2]
    ako je to modrá vrtuľka zabudol si povedať, že 1 auto nestačí (resp. lowend modelovej rady), všakže. A najmä, že ak to takto s modrou vrtuľou pôjde tak zachvíľu ich „športové“ kusy prekročia 2 tony (takže ich genetický fond akosi začína zakapávať)… zlaté dobré časy od e30 po e46 v mku.

  7. Andy píše:

    ale ba…. bol tam aj Cech, moravak s prvym kusom BMW 3ky v zivote.
    Pravda, nam ich parkuje (-valo) v garazi trosku viac.
    Ad vaha – ano, ultimativne sportove stroje typu M3 CSL, Z3M a pod uz nie su, ale taka je doba. Z4M, 130i su stale v pohode, a vo vyssom Ti prajem zazit M6 Cabrio, sice velka krava, ale nebudes chapat, co dokaze.

  8. bsa píše:

    m6 v cabriu je sice pekná a pre mnoho ľudí aj nebezpečná zbraň (vrátane mňa, na to auto by som sa naučil najskôr po pol roku) ale mna na vrtulke uchvátila z4m coupe, to je tak podarené auto, že to nemá obdoby.
    A k tomu čechovi s jednou 316 :) určite tam bol nejaký potenciál ďalšieho nákupu, predaj to má dobre zrátané. Sám mám vo firme X5 a nikto ma nikam nikdy nevolal, možno preto, že poznajú môj názor na ich terajšiu produkciu.

  9. Andy píše:

    nie, prekonal sa, mal 318d:)
    z4m coupe suhlasim, jeden den som bol v nom – vyborne auto. aj ked ja som skor na cabrio, vietor vo vlasoch maloco nahradi.
    z terajsej produkcie ideme kupit X5 – 4,8i, aj ked este rozmyslam nad X6 5.0i :)

  10. bsa píše:

    ja mám heslo buď vietor a na to mi stačí aj atmosférických 3.0 alebo šport, jednoducho cabrio neurobíš „tuhé“ také ako coupe, aspoň v bežnej produkcii je to „nemožné“.
    A čo sa týka X5/6 ja nerozumiem ani jednému. Do lesa sa s X5 ísť nedá, na ceste je to tiež nič moc (ale ťažký nadštandart v triede SUV). Ale predáva sa dobre. A X6sa bude predávať ešte lepšie, má to akýsi flair pre určitú skupinu zákazníkov.

  11. bolek píše:

    Dnes bolo fabrikou Suzuki špeciálne pre klub umožnená jej návšteva… vidim ze spolupraca s madarmi uz zacala;-))

  12. Andy píše:

    ale urobis, az natolko, ze ho v blindteste nerozoznas od coupe. az tak to pokrocilo (samozrejme, ma o 150 kilo viac).
    Otazka SUV – bezpecnost, prehlad na ceste, pohodove jazdenie v BA, „respekt“ na ceste. Je to skutocne uzasny rozdiel, presadnem z 3ky do X5ky a cesta je zrazu ina. Nova X5 je navyse tak dobra na ceste (s aktivnym podvozkom), ze mas malo sanci ju rozoznat od sedanu. Ano, vidiet by to bolo pri skutocne akcnej jazde – okruh a pod, inak uz dosiahla to, ze normalny clovek nepotrebuje viac.
    X6tka uz ma teraz zaplnene objednavky na rok dopredu pre SR:) Nazivo je mohutna, nezvycajna – skoro kazdy sa otoci. Navyse je drahsia od X5tky len o stotisic, v 5.0 biturbu aj uzasne rychla. Nie je o com.

  13. bsa píše:

    ad [12]
    cabrio/coupe: ale rozoznám – na prvom ležiacom policajtov. Ale defacto máš u bmw pravdu, rozdiel medzi 1754kg a 1904kg je naozaj zanedbateľný :).
    ad X5/6: teda neviem ako jazdíš Ty ale ja X5 rozoznám od (slušného) sedana, aj keď bude mať aktivny podvozok, cca 2200kg je už naozaj poznať. Nehovorím, že X5 je zlé auto, v segmente má asi najlepšie jazdné vlastnosti na ceste. Ale keďže ja jazdím aj po lesoch a lúkach tak X5/6 nepripradá v úvahu. A k tej 50i, mňa by zaujímalo nie 0-100 ale 0-160, prípadne 0-200, nechápem prečo výrobcovia u takýchto áut uvádzajú 0-100, čo sa z tohto údaju dá vyčítať u takéhoto auta?
    A ešte k tej pohodovej jazde, bmw si stále nedá povedať a dáva pre náš trh tie RFT? Veď s tým jazdiť po BA je utrpenie.

  14. Andy píše:

    Samozrejme, zhodneme sa, ze lahsie auta by boli lepsie. Bezpecnost a naklady ale nepustia, bezny segment nemoze pouzivat odlahcene diely pre masovu produkciu a pod.
    Rozoznas, ked cielene ides za tym – prudsie do zakruty, brzdy a pod – vahu neoklames. Pri normalnej premavke a hlavne z miesta spolujazdca nema bezny clovek narok. To je fakt, mame/sestre a pod je jedno, v com ju veziem.
    Ad luky – X5 nema problem:) Zvladne toho velmi, velmi vela (horsia je mechanicka odolnost – blatniky, podbehy a pod), ale tiez by si sa divil – bol som na jazdach na zahori (pieskove duny) a fakt to slo tam, kam som sa odvazil. a to bola este minula generacia.
    Samozrejme offroad to nikdy nebude, ale kto ho potrebuje, ten si ho kupi.
    Ad dynamika – http://www.youtube.com/watch?v=qyseGQRSPYE&feature=related
    X6tka bude tak o 4 sekundy pomalsia, ma o 100 koni menej.
    Kazdopadne je rychlejsia ako 99.5 percenta aut, co na ceste stretnes:)
    Ano, RFT dava, ale daju sa priamo pri objednavke vymenit za klasiku, predajcovia to ponukaju. (zadarmo)

  15. bsa píše:

    nuž ale ja jazdím tak, že „cielene idem za tým“ :) nie je to síce rallye (však ceste nie je ani trať) ale každé kilo dolu je dobré (okrem mojich :))
    K tej X6 50i, určite nie je pomalá a určite to nebude zlé auto a určite sa bude dobré predávať, má aj dobrý machr index ale nie je to auto podľa môjho gusta. Mne v tom chýba ten športový flair, ktorý má napríklad 3ka CSL alebo hoc aj tá z4m. Tak ako to stojí a predpokladám, že aj jazdí to je auto, pre ktorý je vhodný 35d a koniec. V 50i bude určite športovejšia ale šport to určite nebude. Ale pre 99.5% vodičov to bude raketa, s ktorou málokto nazrie na hranicu možností auta. Hlavne nech Ti dobre slúži.
    Ad lúky a lesy: aj tieto lúky to prejde? http://img.auto.cz/moje.auto.cz/img/galleries/45e2c3c74f019/45e2c9697290d.jpg
    Pretože toto sú lúky, ktorými jazdím ja. A ver mi, že žiadnu X5 som tu nevidel. Ale ak vybavíš, že Ti/nám jendu požičajú na weekend a po vrátení sa nebudú pýtať, môžeme to skúsiť. :)

  16. Andy píše:

    No, ja mam v garazi na vikend Porsche 911:) (model 964 turbo, 1990). Tam je to o tom pravom bez esp, x prkotin a pod:)
    Auto na bezne jazdenie musi byt pohoda, stara X5 mi v tom super vyhovuje, teda dufam, ze nova X5 alebo X6 to len zlepsi. Mame v rodine aj sedany (3ku bmw a Ecko od MB, tie ma ale nelakaju).
    Tato luka nie je luka, ale offroad teren podla pozadia:)
    Jasne, ze tu sa elektronicka 4kolka nechyta, hlavne kvoli krizeniu naprav a redukcii.
    No, X6tku budem mat na vikend pred kupou, ale to by bolo zverstvo ju tam pchat, kopec ludi by vytahovalo fotaky a smialo sa:)

  17. bsa píše:

    hej vyzerá to skoro ako offroad :) Aj keď podľa mňa offroad je ladoga ale to je iba uhol pohľadu :)
    A X6 sa neboj, nahodím MTčka na landcruiser a prinajhoršom Ťa vytiahnem. A aj v okolí BA sú také úseky kde sa nezapotí ani kia sportage ale fotky budú excelentné :)
    ad porsche: múdra voľba

  18. Andy píše:

    dobre, podla predajcu pride 5.0 motory do moznosti objednavky v priebehu leta, teda ak mi sem napises nejaky kontakt na teba, minimalne tu predvadzaciu prevetrame:)