Časopis NAVIBOX pre GPS-károv

Titulka NAVIBOXPred časom som zachytil informáciu o založení papierového časopisu o GPS a dnes už aj vychádza. V aktuálnom čísle je zhrnuté zrejme všetko potrebné najmä pre ľudí, ktorí si chcú urobiť rýchlokurz znalostí o GPS zo všetkých smerov:
Ako funguje GPS, rady pre kúpu GPS prístroja, povinný rozhovor s Conanom Garminom :-), veľká časť časopisu sa venuje navigáciam do auta (Asus, Becker, Blaupunkt, DreimGO, Garmin, HP, Mio, Navigon, Navroad, Nokia, Orava, Panasonic, Sony, TomTom a VDO Dayton) a za nimi pohľad na jedno auto spomedzi amerických značiek s navigáciou, Windows Mobile navigačný a mapový software, katalóg mobilov s GPS. Časť majiteľov GPS ich využíva aj na hry. Takže sa dozviete, čo za hra je geocaching. Na záver terminologický slovník opäť vracia časopis do rúk začínajúcim laikom :-)
NAVIBOX dnes vyšiel za 79 korún a mal by byť všade možne od stánkov cez rôzne predajne. Viac informácii na GPSforum.sk a na GPSblogu.


NAVIBOX
Samozrejme časopis som celý prelistoval a pre mňa najzaujímavejšie časti sú práve tie, kde sú automobilové navigácie, potom len pre zlepšenie prehľadu zoznam mobilov s GPS. Keďže časopis je dostupný okrem stánkov aj v predajniach s GPS, tak v ňom nájde seriózne informácie každý, kto práve teraz o GPS uvažuje ale nevie presne čo by bolo najvhodnejšie.
Pokiaľ môžem posúdiť, tak práve katalógové časti sú veľmi užitočné pretože len skompletovať taký rozsah prístrojov „po internete“ je časovo náročné a aj keby som takýto katalóg mal na internete, na papieri si ho prebehnete rýchlejšie.
Za NAVIBOXom stojí už dlhší čas známy GPSblog.sk

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. alian píše:

    Tiez som tuto info zachitil na ich blogu ked sa na dlhsie odmlcali, som zvedavy ako dlho sa da o GPS pisat. Myslim ze technologia a hracicky ako geocaching pokryju tak 3 cisla a potom uz len recenzie. Ale rad s necham milo prekvapit.

  2. rony píše:

    [1] ten casopis nebude zasa tyzdennik. Tento prvy je doslova uvodnik do problematiky, niektore temy neberie – napriklad tam nie je nic obsirne pisane o tom ake su spolocnosti na mapove podklady a v com sa lisia. Rovnako nie je spominana problematika GEOtagovania vo fotakoch, dokonca len o Google maps by sa dalo pisat siahodlho.