Moje chybné predpovede: Open Subtitles a chod.sk

Za TOP MISTAKE považujem Open Subtitles, databáza titulkov. Pred spúšťaním sme sa o tom bavili s autorom a ja som vyslovil pochybnosti o presadení sa projektu. Povedal som, že nanajvýš sa zaradí medzi tisíce ďalších titulkových serverov.
N35Videl som ho v podstate v dnešnom stave, ocenil som to kvantum prace na rozhraní, ktoré je mimochodom jedinečné. Kto videl nejaké iné databázy titulkov, vie o nich svoje. Častokrát slabo použiteľné rozhranie, defektné zobrazenie a rôzne drobné nedotiahnuté detaily. Open Subtitles je dnes zrejme veľmi rešpektovaný server a napomohol tomu aj fakt, že štartoval s rozsiahlou databázou. Túto moju chybu si rád priznávam a mám jediné prianie: aby vytvoril aj jednoduchšie zlučovanie titulkov ku seriálom a odstránil z databázy titulky z nich „po jednom kuse“.
Nedôverčivý som bol k „skracovaču“ adries chod.sk, kde som si kládol otázku, či je nutný, veď sa iba zaradí k rovnako dobre fungujúcim známejším systémom. Dnes tento system používam radšej ako tie „cudzie“.
Máte aj vy takéto chybné predpovede?

Môže sa Vám ešte páčiť...

9 komentárov

  1. alian píše:

    Chod.sk som zacal pouzivat len nedavno a zostal som pri nom asi tyzden, co mi zacal vracat „Krátka adresa tejto stránky je no response text“. Zlate TinyURL :)
    Z Open Subtitles som aj ja milo prekvapeny, velke mnozstvo jaykov a aj bohaty obsah urcite prispeli k tomu ze ide o celosvetovo znamu databazu.

  2. martin píše:

    ja skracujem vacsinou len s chod.sk,alebo snurl.com

  3. dusoft píše:

    opensubtitles je jedine co dnes pouzivam. par rokov dozadu som pouzival google a rozne pochybne servery, ktore sa len tvarili, ze dane titulky maju.
    opensubtitles nastastie dava vzdy titulky, ktore pasuju. ano, idealne by bolo vysortovat duplicitne, ale to je asi narocne aj vzhladom na mnozstvo formatov (a typov) samotnych filmov.
    inak sa snazim skor sledovat vyvoj, ako predpovedat. predpovede su pomerne zbytocne, ak za nimi nie je realizacia.

  4. rony píše:

    [3] ide o to, ze autor opensubtitles sa ma vtedy pytal na nazor a ja som ho prejavil :-) skepticky v zmysle ako som napisal. mylil som sa v tom, ze sa radikalne nepresadi a iba sa zaradi medzi stovky podobnych.

  5. otty píše:

    tiež som bol s autorom opensubtitles v kontakte, keď na tom pracoval. Prišlo mi to ako redundantné v čase existencie množstva podobných projektov. Takže som mal podobný názor ako rony. V súčasnosti som príjemne prekvapený jeho rozšírením sa a rozhraním.

  6. michi píše:

    Zaujimave, ze autor ‚chod.sk‘ neosetril taku veco, ako skratenie adresy vlastnej stranky (teda skratenie napriklad adresy http://chod.sk/aaku1). takze ked date skratit uz skratenu url znova a znova, nedostanete od prehliadacu odpoved, ale len chybovu hlasku Redirect Loop : )

  7. rony píše:

    [6] nahlasil si to autorovi? to si mal urobit a nie pisat sem :-) kontakt je na chod.sk uplne dole.

  8. HoP píše:

    Mne popularita „zkracovačů“ docela překvapuje, já je v podstatě nesnáším. Opravdu nemám rád, když nevím, kam link opravdu vede dřív, než na něj kliknu…

  9. rony píše:

    [8] ma svoje opodstatnenie. Napr. jaiku, twitter jednoznacne.