Zlepšováky sa len valia

To už muselo prísť. So zvyšujúcimi znalosťami o vnútornostiach telefónu sa zvyšuje počet aplikácii, ktoré radikálnejšie menia prostredie a schopnosti telefónu.
Na začiatku sa javili zásahy do Lockscreen za obtiažne a nebezpečné. Jedna z prvý aplikácii, ktorá prekročila hranicu bola Kate, ktorá priniesla na LockScreen pár informácii ako kalendár, počty volaní, SMS, e-mailov a pod.
Winterboard dokázal to isté a zadarmo pričom ukázal, že prostredie telefónu (Springboard) je ihrisko pre obyčajné webové stránky – jednotlivé témy vzhľadu sú HTML (CSS, Javascript). Odtiaľ je krok k widgetom na plochu – nielen Springboardu ale aj Lockscreen. Príkladom je widget s počasím. O pár dní sme tu už mali animované pozadia (javascriptom poháňané GIFy), potom zobrazovanie citátov.
Posledná z vážnych hraníc je posúvacie odomykanie telefónu. Ale v Cydia už aj naň niečo vyšlo.
* už si môžeme zmeniť štartovaciu obrazovku bez nutnosti ju vložiť do firmware: LogoMe
* vieme si preniesť Dock na Lockscreen: LockDockBar
* máme nezávislý mp3 prehrávač, ktorý je kópiou originálu (a vie načítať „jeho“ muziku) ale naviac vie načítavať priamo nakopírovanú muziku a má ďalšie funkcie: pwnPlayer
* trojitým stlačením Home button „obídeme“ posuvník LockScreenu: QuickUnlock
* dlhším stlačením Home Button potlačíme aktuálnu aplikáciu do behu na pozadí: Backgrounder
* pridané položky do Preferences slávia návrat do sveta 2.x: Extended Preferences
* tradične vyzerajúci BossPrefs sa zmení z bežnej aplikácie na „widget“, ktorý spustíte priložením prsta k hornému riadku (budúcnosť BossPrefs) – a bude viac podobný obdobným „task manažerom“ pre WM – volá sa to SBSettings (a nejaké bety sú už vonku),
Áno, vývoj ide nesmierne rýchlo dopredu. Pred pár týždňami som premýšľal, že si spravím nejaký ten „html“ widget do Winterboardu a zdá sa mi, že stačí sledovať Cydia :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. braque píše:

    fuha. Dal som si chvilu pauzu so sledovanim noviniek a nestacim sa divit co vsetko pribudlo. Vdaka Rony za sumar.