Naozaj sa nedá zabrániť odfoteniu obrazovky mobilu?

Barack Obama + BlackberryČlánok z nejakých českých novín spomína už známu skutočnosť, že prezident Obama by chcel naďalej používať mobilnú komunikáciu. Pretože je tam reálne riziko, tak mu aspoň chcú dať bezpečnejší mobil ako jeho súčasný Blackberry. V tejto súvislosti mi pred pár dňami Google Reader natískal asociáciu Obama + iPhone, tomu však nedôverujem a nie je to dôležité – vysvitlo, že si gReader vyselektoval nejaký článok, kde spomínali šéfa českých zelených a nejakého rakúskeho politika s ich iphonmi.
Vrátim sa k článku, ktorý pripomína, že ďaleko jednoduchšie je proste odfotiť obrazovku mobilu a hneď to dokumentuje prípadom českého premiéra píšuceho SMSky.
Pokiaľ si dobre pamätám, tak tejto otázke „odpozerania obrazovky“ sa venujú bezpečnostné zariadenia a v tomto prípade zrejme existujú sklá pred monitory, ktoré rušia „všesmerovosť“ uhla pohľadu do úzkeho kužela. V takom prípade by mobil s takouto obrazovkou mal veľa šancí skryť svoj obsah.
Zbežným hľadaním na Google som narazil na takýto výrobok.
Nie som teda prvý, koho to napadlo dohľadať. Pevne verím, že tajomný bezpečný mobil prezidenta Obamu takéto niečo bude mať. V opačnom prípade ho zastúpi ochranka :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď